Mă numesc Sergiu Filat şi m-am născut în satul Lăpuşna, judeţul Lăpuşna, la data de 27 iulie 1978 în familia celor mai deosebiţi şi scumpi părinţi, Alexandru şi Zinaida Filat. Mulţumesc frumos părinţilor mei dragi care m-au crescut şi m-au educat oferindu-mi multă dragoste, grijă şi căldură sufletească.

Fiind cel mai mare în familie, am învăţat responsabilitate atunci când părinţii îmi încredinţau să am grijă de cei doi fraţi scumpi şi dragi, Oleg şi Radu, fără de care copilăria mea nu ar fi fost atât de interesantă. Chiar dacă de multe ori apăreau scântei în relaţiile noastre, aceasta m-a făcut să îi iubesc şi mai mult şi să mă îngrijesc de ei.
La vârsta de 12 ani tatăl meu a plecat în Russia, or. Kogalîm la lucru, aşa cum o fac mulţi alţi părinţi pentru a ne oferi un viitor mai bun de care nu a avut parte el, la rândul său. Acum mama, fiind încărcată cu prea mult lucru, pe lângă faptul că trebuia să îndeplinească şi rolul şi responsabilităţile tatălui, mai trebuia să aibă grijă şi de noi trei, dar nu întodeauna le reuşea pe toate. Astfel prietenii de la şcoală şi cei din mahala prin comportamentul şi faptele lor au început să aibă un efect negativ asupra noastră şi asupra relaţiei de acasă, dar nu şi asupra visurilor mele.
Visul şi dorinţa mea era de a învăţa luptele marţiale pentru a mă apăra pe mine şi pe alţii de nedreptăţile lumii acesteia. În acea perioadă luptele marţiale nu erau atât de bine cunosute şi mai ales la sat. În vederea realizării scopului propus, am mers să vizionez filme cu lupte marţiale împreună cu câţiva colegi de clasă. După vizionarea filmului mă întorceam acasă şi încercam să imit ce văzusem în film, cu toate că nu prea mi se primea.
Verişorul, şi mai tîrziu învăţătorul meu Vasile Filat, deţinătorul centurii negre I dan în acea perioadă, la rugămintea câtorva colegi şi prieteni a început un grup de Taekwon-do GTF în satul nostru de baştină. Cu multă bucurie şi cu permisiunea lui am mers şi eu la aceste cursuri. În timpul primului antrenament am realizat că visul meu de a învăţa cum să mă lupt se împlinise.
Odată cu primul antrenament am început să studiem Sfintele Scripturi. Întrebarea care apăruse în mintea mea şi care şi-a primit răspunsul mai tîrziu era: „Care este legătura dintre Taekwon-Do şi Biblie?”. Dumnezeu a folosit acest instrument pentru a-L cunoaşte pe El. După o perioadă de timp a studierii Sfintelor Scripturi, am luat hotărârea de a asculta şi împlini Cuvântul lui Dumnezeu în viaţa mea, şi a-L urma pe Domnul Isus Hristos tot restul vieţii mele.
Părinţii noştri încă de mici ne învăţase să ne rugăm înainte de culcare rugăciunea domnească Tatăl Nostru, dar care o spuneam ca pe o poiezie, fără ca s-o înţeleg şi s-o trăiesc. Prin studierea Cuvântului lui Dumnezeu viaţa mea a fost schimbată.
În anul 1995 am absolvit şcoala medie din satul meu de baştină, Lăpuşna, după care am mers să-mi fac studiile la Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din or. Chişinău la Facultatea „Antrenor-manager al Jocurilor Sportive”.
În timp ce eram student la UNEFS, am simţit chemarea de a mă implica în lucrarea cu sportul. Dar pentru aceasta aveam nevoie să fiu pregătit nu doar în domeniul sportului, dar şi în domeniul Sfintelor Scripturi. La invitaţia antrenorului şi mentorului meu, Vasile Filat am mers să învăţ la institutul de studiu biblic „Precept Ministries pentru Moldova”, în vederea pregătirii mele pentru lucrarea la care m-a chemat Dumnezeu. Îi mulţumesc foarte mult învăţătorului meu care a crescut din mine un ucenic al Domnului Isus Hristos şi pe care Dumnezeu l-a folosit pentru a-mi da direcţie şi viziune în viaţă. Îi mulţumesc pentru că prin el L-am cunoscut pe Domnul Isus ca Domn şi Mântuitor şi prin el am fost pregătit pentru lucrarea de misiune.
Astfel am început să predau Taekwon-Do şi Cuvântul lui Dumnezeu după metoda de studiu biblic inductiv în cele două grupe, una fiind în satul meu de baştină, iar alta în or. Chişinău. M-am implicat în biserica Domnul Isus prin predarea Cuvântului lui Dumnezeu după metoda inductivă în grupe mici.
În anul 2001 am încheiat legământ cu soţia mea scumpă, Rodica, pe care mi-a dăruit-o Dumnezeu ca să fie ajutorul iubitor şi curajos la bucurie şi întristare în lucarea la care o făceam. În acelaşi an Dumnezeu ne-a chemat să lucrăm în echipa Precept alături de învăţătorii noştri scumpi, Mia şi Costel Oglice, Vasile şi Anastasia Filat. Anul 2001 a fost un an plin de evenimente pentru familia noastră – Institutul Teologic din Bucureşti a devenit un alt instrument în pregătirea mea ca şi lucrător.
Dumnezeu a continuat să binecuvânteze familia noastră într-un mod cu totul deosebit, dăruindu-ne cei mai scumpi feciori: pe Paul (4 ani şi 7 luni) şi pe Samuel (7 luni). Dorinţa noastră este să îi creştem în baza Cuvântului lui Dumnezeu, nişte lucrători vrednici pentru orice lucrare bună.
Mai târziu, în timp ce eram împreună cu familia la o tabără de pregătire a liderilor, Dumnezeu ne-a chemat să fim misionari într-o ţară musulmană. Ne bucurăm că Dumnezeu poate să ne folosească în lucrarea Lui măreaţă de răspândirea Evangheliei şi împlinirea marii însărcinări la care am fost chemaţi cu toţii – de a propovădui Evanghelia şi de a face ucenici, învăţându-i Cuvântul lui Dumnezeu.
Cu scopul acesta am deschis acest site, ca să vestesc Evanghelia şi să zidesc poporul lui Dumnezeu pe temelia tare a Cuvântului Său în vederea pregătirii şi echipării pentru lucrarea măreaţă la care am fost chemaţi.

Sergiu Filat,
(Vice-preşedinte al clubului de Taekwon-Do „Stolas Leukas”, centură neagră IV dan)

Reclame

18 gânduri despre „Moderator

 1. Foarte frumos cum Dumnezeu schimb oameni.
  Cit tine de blog. Imi place , si sper sa gasesc mereu informatie utila.

 2. salut sergiu
  Sunt lilian
  Ne-am cunoscut la Brasov
  Daca iti aduci aminte ne-am intalnit cu ocazia unei demonstratii de TKD intr-o clasa de facultate. Erai atunci din cate stiu in luna de miere.
  Ma bucur sa te revad in poze. Vad ca ai inaintat mult de tot. Felicitari pentru cei doi copii.

  Multe binecuvantari
  lilian

 3. Foarte frumos lucrează Dumnezeu, împreună cu familia dumneavoastră sunteţi un exemplu minunat pentru noi, faceţi o lucrare minunată şi binecuvîntată de Dumnezeu.
  Dumnezeu să vă binecuvînteze!

 4. Ne bucuram ca avem asemenea exemple alaturi de noi. Domnul sa va binecuvintaze mai departe in tot ceea ce faceti!

 5. Slava Domnului pentru lucrarea pe care o faceti, Dumnezeu va folosit mult in viata mea si roadele investitiei pe care ati facut-o se vad si in ziua de azi. Multumesc mult si Domnul sa va calauzeasca in continuare.

 6. Esti un exemplu frumos pentru mine prin lucrarea pe care o faci. Dumnezeu sa te ajute si iti doresc mult curaj. Sergiu Rutcovschi.

 7. Esti cel mai bun exemplu pentru mine, si eu avind un baiat am hotarit sa-i pun numele SERGIU acuma are trei ani si jumatate, multi ani si la baietii tai, asemenea tie si lui RODICA, felicitari cu sosirea primaverii.

 8. Buna,
  Lucrez pentru o tabara crestina care are si un site si am vrea sa facem un link-exchange cu tine, daca esti interesat adresa site-ului e http://www.taberecrestine.com . Astept un raspuns iar in cazut in care e pozitiv te rog da-mi si linkul tau.
  Merci mult, o zi buna.

 9. Ești juranlist creștin și vrei să înveți cum să proclami Evanghelia și să promovezi valorile Cuvântului lui Dumnezeu prin articolele care le scrii?
  Ești blogger creștin și vrei să înveți a scrie articole relevante care să-i conducă pe oameni pe calea credinței? Esti invitat la Sesiune pentru Jurnaliști și Bloggeri (22 noiembrie – 3 decembrie) care este foarte importanta pentru lucrarea pe care o facem impreuna. Esti invitat de catre Pastorul Vasile Filat.

  La aceasta sesiune vom studia si epistola I Corinteni.

  Va rugam de asemnea, sa ne scriti ce anume ati dori sa invatati la sesiunea aceasta mai mult. e-mail: adrian_blajinschi@stiricrestine.md

  Va rugam sa anuntati si pe altii care fac blogging, sau vor sa inceapa un blog, ca sa vina la aceasta sesiune.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s