Clipa plecării era aproape, Isus pleca la Tatăl iar ucenicii aveau să continuie lucrarea ce o începuse El. Însă înainte de plecarea Sa, Isus a sărbătorit Paștele împreună cu ucenicii Săi dându-le un exemplu de slujire în umilință. Un exemplu ce ne învață slujirea în dragoste și umilință.

Înainte de praznicul Paştilor, Isus, ca Cel care ştia că I-a sosit ceasul să plece din lumea aceasta la Tatăl, şi, fiindcă iubea pe ai Săi, care erau în lume, i-a iubit până la capăt. În timpul Cinei, după ce diavolul pusese în inima lui Iuda Iscarioteanul, fiul lui Simon, gândul să-L vândă, Isus, fiindcă ştia că Tatăl Îi dăduse toate lucrurile în mâini, că de la Dumnezeu a venit şi la Dumnezeu Se duce, S-a sculat de la masă, S-a dezbrăcat de hainele Lui, a luat un ştergar şi S-a încins cu el. Apoi a turnat apă într-un lighean şi a început să spele picioarele ucenicilor şi să le şteargă cu ştergarul cu care era încins. (Ioan 13:1-5)

Iuda a fost slujit ca și ceilalți ucenici dar spre deosebire de ceilalți ucenici întunericul spiritual din inima lui era mai mare decât Lumina lumii ce luminează pe orice om venind în lume: „Cel ce mănâncă pâine cu Mine a ridicat călcâiul împotriva Mea.” Scriptura se împlinise cu privire la Iuda Iscarioteanul care cedase în fața inamicului și lăsase ca necredința să-l copleșească. Isus a dat pe față necredința lui Iuda care în loc să se pocăiască a continuat să umble în întuneric.

„Adevărat, adevărat vă spun că unul din voi Mă va vinde.”

După ce a spus aceste cuvinte, Isus S-a tulburat în duhul Lui, a mărturisit şi a zis: „Adevărat, adevărat vă spun că unul din voi Mă va vinde.” Isus a răspuns: „Acela căruia îi voi întinge bucăţica şi i-o voi da.” Şi a întins o bucăţică şi a dat-o lui Iuda, fiul lui Simon Iscarioteanul. Cum a fost dată bucăţica, a intrat Satana în Iuda. Isus i-a zis: „Ce-ai să faci, fă repede.” Iuda, după ce a luat bucăţica, a ieşit afară în grabă. Era noapte.

Isus a iubit pe Iuda până în ultima clipă dar Iuda s-a lăsat influiențat mai mult de Satana decât de Cuvintele și dragostea lui Isus pentru că lăsase ca întunericul din inima lui să pună stăpânire pe viața lui. Iuda a ieșit noaptea simbol al întunericul spiritual sub care se află omul fără Hristos. Iuda a avut parte ca și ceilalți de Cuvintele, dragostea și atenția Domnului Isus dar a ales să urmeze întunericul din sufletul său. Ce alegem noi să urmăm astăzi? A cui influiență este mai mare în viața noastră?

Oricine acționează ca și Iuda s-a lăsat influiențat de cel rău. Păcat, invidie, gelozie, neascultare, imoralitatea, etc. toate acestea sunt lucrurile întunericului care o dată ce pun stăpînire pe inima noastră ne țin robi și produc întristare. Doar Domnul Isus, Paștele nostru poate să ne scoată din închisoarea întunericului și să ne lumineze viața.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s