Nașterea lui Emanuel

Trăim vremuri de strîmtorare. Vremuri de instabilitate politică, economică și cu părere de rău religioasă. Vremuri de nesiguranță, uneori suntem nesiguri de noi înșine și de acțiunile noastre. Frica și nesiguranța din inima noastră cresc odată cu problemele ce ne inundă viața noastră de zi cu zi. O istorie spune că un subarin a fost avariat de o altă corabie. Subarinul s-a scunfunda la adâncul mării. O echipă de salvamari a fost trimisă la locul incediului pentru a salva viața marinarilor aflați în subarin. Când un diver s-a scufundat la adâncul mării din subarin se auzeau bătăi, era codul morse. Iar întrebarea era: „Mai este vreo nădejde?”

Astăzi în jurul lumii mulți își pun aceeași întrebare: „Mai este vreo nădejde?

Sărbătoarea Crăciunului vine să ne aducă aminte că este o nădejde care nu înșeală: „pentru că un Fiu ni S-a născut și numele lui este Emanuel, Dumnezeu este cu noi”.

Nașterea miraculoasă a Domnului Isus

Iată, fecioara va rămâne însărcinată, va naște un Fiu și-I va pune numele Emanuel” (Isaia 7:14)

Alături de alți profeți, profetul Isaia a proorocit despre nașterea Domnului Isus Cristos cu aproape 600 de ani înainte de nașterea lui Emanuel. Nașterea Domnului Isus este crucială în istoria omenirii pentru că nașterea lui Isus Cristos nu este una omenească ci este supranaturală, este lucrarea lui Dumnezeu.

  1. Nașterea lui Emanuel este dintr-o virgină. Atunci când îngerul Gavriil vine să îi comunice Mariei mesajul nașterii Domnului Isus ea nu era căsătorită cu Iosif. În cultura de atunci o femeie devenea soție din moment ce era luată de soțul ei acasă. Atunci când îngerul îi comunică mesajul Mariei că va rămâne însărcinată și va naște un Fiu căruia îi va pune numele Isus, Maria nu era căsătorită. Trebuie să menționezi că Maria nu a avut nici o relație sexuală. Nașterea Domnului Isus a fost prin puterea Duhului Sfânt. Fiecare însă trebuie să învățăm ascultare de la Maria care n-a fost întrebată de înger dacă este de acord sau nu să nască pe Isus. Maria a acceptat planul lui Dumnezeu și pentru ea a fost un har să nască pe Mântuitorul.
  2. Nașterea lui Emanuel este supranaturală prin puterea și lucrarea lui Dumnezeu care vine să ne aducă salvarea și iertarea păcatelor.
  3. Nașterea lui Emanuel este supranaturală prin întruparea Domnului Isus în mod miraculos. Domnul Isus nu este produsul umanității ci El este Dumnezeu care s-a întrupat și a luat un trup de om ca să răsucmpere omenirea din păcat. Omenirea nu poate fi răscumpărată de omenire ci este lucrarea miraculoasă a lui Dumnezeu. În Ioan 1:1 este scris: La început era Cuvântul și Cuvântul era cu Dumnezeu și Cuvântul era Dumnezeu, El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El, și nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El. În El era viața și viața era lumina oamenilor. Și Cuvântul s-a făcut trup și a locuit printre noi, plin de har și de adevăr. Și noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava Singurului născut din Tatăl. (Ioan 1:1-3, 14).
  4. Nașterea lui Emanuel este un semn al dragostei și credincioșiei lui Dumnezeu.Al dragostei: Fiindcă Dumnezeu atât de mult a iubit lumea, încât a dat pe Singurul Său Fiu, ca oricine crede în El să nu piară ci să aibă viață veșnică.
  5. Nașterea lui Emanuel este un semn al prezenței lui Dumnezeu. Numele Isus înseamnă – Yahve este salvator, sau Iahve salvează.

Numele mărețe ale lui Emanuel. 

Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni S-a dat, și domnia va fi pe umărul Lui, ÎL vor numi: „Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veșniciilor, Domn al păcii.” (Isaia 9:6)

Domnul Isus este minunat prin nașterea, viața, moartea și învierea Sa.

  1. Sfetnic care ne înțelege. Domnul Isus ne înțelge toate durerile și problemele noastre. Iată ce este scris în Luca 4:18-21 „„Duhul Domnului este peste Mine, pentru că M-a uns să vestesc săracilor Evanghelia; M-a trimis să tămăduiesc pe cei cu inima zdrobită, să propovăduiesc robilor de război slobozirea, şi orbilor căpătarea vederii; să dau drumul celor apăsaţi şi să vestesc anul de îndurare al Domnului.” În urmă, a închis cartea, a dat-o înapoi îngrijitorului şi a şezut jos. Toţi cei ce se aflau în sinagogă aveau privirile pironite spre El. Atunci a început să le spună: „Astăzi s-au împlinit cuvintele acestea din Scriptură pe care le-aţi auzit.” 
  2. Dumnezeu tare. Toate lucrurile sunt posibile cu El. Toată creația i se supune Lui, marea și vântul ÎL ascultă. Moartea nu L-a putut ține în mormânt ci El a înviat. Vezi articolul despre divinitatea lui Hristos https://fiicredincios.wordpress.com/2012/12/20/preeminenta-lui-hristos/
  3. Părintele veșniciilor. Domnul Isus este din veșnicie și viața lui nu are început și sfârșit. În Ioan 8:58 Isus spune: „Adevărat, adevărat vă spun că mai înainte ca să se nască Avraam, sunt Eu.” Doar Dumnezeu, Isus Cristos ne poate oferi viața veșnică – fiindcă oricine crede în El are viață veșnică (Ioan 3:16).
  4. Domn al păcii ne dă pacea. Doar prin Domnul Isus Cristos putem să avem pacea care ne-o dorim fiecare. În Romani 5:1 este scris: „Deci fiindcă suntem socotiți neprihăniți prin credință, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos.” Doar pacea lui Cristos ne poate păzi inima și gândurile în Cristos.

Dragul meu primește astăzi prin credință pe Isus Cristos în viața ta și trăiește promisiunea lui Dumnezeu „Emanuel – Dumnezeu este cu noi”.

Înainte de moartea sa privind la un cimitir John Wesley a spus ultimile cuvinte: „Cel mai bun dintre toate este Dumnezeu Este Cu Noi”.

Crăciunul este nădejdea care îți aduce pace și iertare pentru că Dumnezeu este cu noi.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s