Tot ce vom cere cu credință, prin rugăciune, vom primi.” Chiar tot ce vom cere? Orice? Probabil că aceasta este întrebarea fiecăruia dintre noi. Putem să cerem orice de la Dumnezeu dacă credem, și vom primi? Și ce dacă, nu primim, ce se întâmplă atunci? Ne simțim dezamăgiți, respinși sau poate n-am primit din cauza îndoielii noastre?  Recent am întâlnit o mamă a cărei fiică este grav bolnavă și care nu o singură dată i-a cerut lui Dumnezeu s-o vindece, dar nu s-a întâmplat nimic. Faptul că Dumnezeu n-a răspuns la cererea ei înseamnă că El nu există și că El nu răspunde la rugăciunile noastre? Nicidecum. Aceasta se întâmplă atunci când nu-L cunoaștem pe Dumnezeu și caracterul Lui. Necunoașterea lui Dumnezeu aduce multă tristețe în viața noastră. Să ne întoarcem, însă, la cazul nostru. Fata a fost învățată că orice ceri cu credință, prin rugăciune, primești. În timp ce biserica este anunțată că va fi vizitată de unul dintre cei mai renumiți evangheliști și vindecători ai vremurilor noastre, mama, prietenii și fata se roagă și îi cer lui Dumnezeu vindecare. Însă când vine ziua evenimentul mare nu se întâmplă nimic. După serviciu, păstorul se apropie și îi comunică fetei că a avut prea puțină credință ca să fie vindecată și că are nevoie de mai multă credință. Astfel distrugând și puțina credință care o mai avea fata. Fata ajunge rebelă pentru că Dumnezeu nu vrea s-o vindece și nu îi sunt ascultate rugăciunile.

Oare nu se întâmplă la fel și cu noi atunci când nu cunoaștem Cuvântul lui Dumnezeu și cum trebuie să cerem de la Dumnezeu și foarte important ce trebuie să cerem de la Dumnezeu.

Cere de la Dumnezeu potrivit cu voia lui Dumnezeu

În Matei 6, Domnul Isus ne spune cum trebuie să ne rugăm:

Iată, dar, cum trebuie să vă rugaţi: „Tatăl nostru care eşti în ceruri! Sfinţească-se Numele Tău; vie Împărăţia Ta; facă-se voia Ta, precum în cer şi pe pământ. Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi; şi ne iartă nouă greşelile noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri; şi nu ne duce în ispită, ci izbăveşte-ne de cel rău. Căci a Ta este Împărăţia şi puterea şi slava în veci. Amin!” (Matei 6:9-13)

 Atunci când ne rugăm ne rugăm Tatălui care știe de ce avem trebuință înainte ca să îi cerem ceva. Dar atunci când îi cer ceva lui Dumnezeu trebuie să fie în conformitate cu voia Lui “facă-se voia Ta, precum în cer și pe pământ”. Ilie în confruntarea cu împăratul Ahab a cerut lui Dumnezeu să nu plouă trei ani și șase luni potrivit cu voia lui Dumnezeu.

Ilie era un om supus aceloraşi slăbiciuni ca şi noi; şi s-a rugat cu stăruinţă să nu plouă, şi n-a plouat deloc în ţară trei ani şi şase luni. Apoi s-a rugat din nou, şi cerul a dat ploaie, şi pământul şi-a dat rodul. (Iacov 5:17-18)

În 1 Împărați 17 este scris că Ilie a făcut toate aceste lucruri potrivit cu cuvântul lui Dumnezeu. Cel ce face să nu ploaie sau să ploaie este Dumnezeu dar nu Ilie și Dumnezeu face acest lucru potrivit cu planul Său de mântuire a Israelului.

În 1 Împărați 18 Ilie se confruntă cu cei 450 de prooroci ai lui Baal cărora iată ce le cere pentru a arăta falsitatea lor și a dumnezeilor cărora ei se închinau:

Să ni se dea doi junci. Ei să-şi aleagă un junc, pe care să-l taie în bucăţi şi să-l pună pe lemne, fără să pună foc. Şi eu voi pregăti celălalt junc şi-l voi pune pe lemne, fără să pun foc. Apoi voi să chemaţi numele dumnezeului vostru; şi eu voi chema Numele Domnului. Dumnezeul care va răspunde prin foc, acela să fie adevăratul Dumnezeu. Şi tot poporul a răspuns şi a zis: „Bine!” Ilie a zis prorocilor lui Baal: „Alegeţi-vă un junc din cei doi, pregătiţi-l voi întâi, căci sunteţi mai mulţi, şi chemaţi numele dumnezeului vostru; dar să nu puneţi foc.” (1 Împăraţi 18:23-25)

Observați vă rog că motivul inspirației rugăciunii lui Ilie vine din împlinirea poruncilor lor Dumnezeu după cum este scris în versetul 36.

În clipa când se aducea jertfa de seară, prorocul Ilie s-a apropiat şi a zis: „Doamne Dumnezeul lui Avraam, Isaac şi Israel! Fă să se ştie astăzi că Tu eşti Dumnezeu în Israel, că eu sunt slujitorul Tău şi că toate aceste lucruri le-am făcut după porunca Ta. (1 Împăraţi 18:36)

Vedem că tot ce cere Ilie prin credință, în rugăciune lui Dumnezeu, este potrivit cu voia și Cuvântul lui Dumnezeu. Atunci când cerem lui Dumnezeu, trebuie să cerem cu credință potrivit cu voia și Cuvântul lui dar nu potrivit cu dorințele noastre. Și dacă Dumnezeu răspunde rugăciunilor noastre să îi dăm slavă și mulțumiri iar dacă îngăduie ca anumite lucruri să nu se întâmple ca în cazul lui Pavel să acceptăm voia lui care spune:

Şi El mi-a zis: „Harul Meu îţi este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită.” Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine. (2 Corinteni 12:9)

Pavel nu o singură dată a cerut de la Dumnezeu ca să fie eliberat de țepușul ce-l avea în trupul lui și chiar dacă nu a fost vindecat a înțeles ce trebuie să înțeleagă fiecare din noi: “Harul Meu îți este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită.”

Domnul Isus a spus ucenicilor săi: „Adevărat vă spun că, dacă veţi avea credinţă şi nu vă veţi îndoi, veţi face nu numai ce s-a făcut smochinului acestuia; ci chiar dacă aţi zice muntelui acestuia: „Ridică-te de aici şi aruncă-te în mare”, se va face. Tot ce veţi cere cu credinţă, prin rugăciune, veţi primi.” (Matei 21:21-22) Acest lucru se întâmplă în contextul când Domnul Isus vine și nu găsește fruct în smochin. Atunci când credem vom aduce roadă pentru Împărăția lui Dumnezeu și dacă aducem roadă pentru Împărăția lui Dumnezeu înseamnă că căutăm voia lui Dumnezeu și nu voia noastră – Facă-se voia Ta… în viața mea precum în cer așa și pe pămtân. Dar pentru a face voia lui Dumnezeu trebuie s-o cunosc. Studiază Cuvântul și vei cunoaște care este voia lui Dumnezeu pentru tine.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s