Săptămâna aceasta am citit articolul cu titlul „În Pakistan sute de creştini se converstesc la islam pentru a scăpa de persecuţie”, în care se comunică că în fiecare săptămână cel puţin 20-25 de creştini refuză să se numească creştini, şi se convertesc la Islam, semnând un document prin care declară că: “Islamul este cea mai minunată religie din lume.” Acest lucru îl fac sub presiunile musulanilor fanatici care pun presiune prin ameninţarea cu moartea a familiei şi a celor dragi.

Aşa a devenit musulmană şi Azra Mustafa, mamă a şase copii, care lucrează servitoare cu un  salariu de 2500 rupi ($30). Când a fost întrebată ce s-a schimbat odată cu convertirea ei la Islam, femeia a răspuns: “Grozav!!! Ne-am mutat cu traiul într-un cartier musulman unde ne împăcăm cu toţii şi trăim ca într-o familie. Acum mă simt în siguranţă.” Femeia a divorţat de soţul ei care nu s-a dezis de Domnul Isus Cristos şi care acum locuieşte de unul singur. El a fost gata să plătească preţul urmării Domnului Isus Cristos.

Să nu credeţi că am venit s-aduc pacea pe pământ; n-am venit să aduc pacea, ci sabia. Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa şi pe noră de soacra sa. Şi omul va avea de vrăjmaşi chiar pe cei din casa lui. Cine iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; şi cine iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine. Cine nu-şi ia crucea lui şi nu vine după Mine nu este vrednic de Mine. Cine îşi va păstra viaţa o va pierde; şi cine îşi va pierde viaţa pentru Mine o va câştiga. (Matei 10:34-39)

Ameninţările vor continua iar cei ce vor fi credincioşi până la urmă Domnului Isus Cristos vor fi mântuiţi şi vor primi cununa vieţii veşnice.

Cazul lui Azra Mustafa nu este singur. În fiecare săptămână fete tinere din familiile creştine sunt furate şi forţate să se convertească la islam şi să se căsătoriască cu bărbat musulman. Ne punem cu toţii întrebarea: Dacă islamul este numită religia păcii şi este cea mai frumoasă religie din lumea, atunci de ce este aplicată forţa şi ura faţă de celelalte religii? Dacă este numită cea mai frumoasă religie din lume, ceea ce eu neg 100%, de ce celelalte religii sunt persecutate?

Azra Mustafa şi cei ce se convertesc la islam nu au fost creştini niciodată.

Probabil ca cei mai mulţi creştini din Pakistan, Azra Mustafa vine dintr-o familie cu un backround creştin, dar nu neapărat cu valori creştine. Nu toţi ce ce se numesc creştinii sunt creştini cu adevărat şi de acest lucru Domnul Isus Cristos ne-a avertizat când a spus:

De ce-Mi ziceţi: „Doamne, Doamne!”, şi nu faceţi ce spun Eu? Vă voi arăta cu cine se aseamănă orice om care vine la Mine, aude cuvintele Mele şi le face. Se aseamănă cu un om care, când a zidit o casă, a săpat adânc înainte şi a aşezat temelia pe stâncă. A venit o vărsare de ape şi s-a năpustit şuvoiul peste casa aceea, dar n-a putut s-o clatine, pentru că era zidită pe stâncă. Dar cine aude, şi nu face, se aseamănă cu un om care a zidit o casă pe pământ, fără temelie. Şi s-a năpustit şuvoiul asupra ei, ea s-a prăbuşit îndată, şi prăbuşirea acestei case a fost mare.” (Luca 6:46-49)

A spune “Doamne, Doamne” şi a nu face ce spune Domnul Isus va fi văzut în trăirea de zi cu zi în viaţa noastră, şi mai mult va fi văzut atunci când suferinţa şi prigoana din cauza Numelui Domnului Isus vor veni peste noi. În momentele acestea Domnul Isus în loc să ne dea ceva va cere de la noi credincioşie şi ascultare. Dar cum să rămână casa în picioare când nu are o temelie bazată pe Cuvântul lui Dumnezeu. 

Au fost ei gata să plătească preţul urmării Domnului Isus?

Nu. Toţi cei ce au spus “nu” Domnului Isus şi “da” islamului nu au fost gata să plătească preţul urmării Domnului Isus şi aceasta probabil din lipsă de cunoştinţă şi a unei relaţii personale cu Domnul Isus trăită prin prisma credinţei şi a Cuvântului lui Dumnezeu. 

Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeţi-vă mai degrabă de Cel ce poate să piardă şi sufletul şi trupul în gheenă. Nu se vând oare două vrăbii la un ban? Totuşi, niciuna din ele nu cade pe pământ fără voia Tatălui vostru. Cât despre voi, până şi perii din cap, toţi vă sunt număraţi. Deci să nu vă temeţi; voi sunteţi mai de preţ decât multe vrăbii. De aceea, pe oricine Mă va mărturisi înaintea oamenilor îl voi mărturisi şi Eu înaintea Tatălui Meu care este în ceruri; dar de oricine se va lepăda de Mine înaintea oamenilor, Mă voi lepăda şi Eu înaintea Tatălui Meu care este în ceruri. (Matei 10:28-33)

Suntem noi gata să plătim preţul urmării Domnului Isus?

Cine nu-şi ia crucea lui şi nu vine după Mine nu este vrednic de Mine. Cine îşi va păstra viaţa o va pierde; şi cine îşi va pierde viaţa pentru Mine o va câştiga. (Matei 10:38-39)

Un exemplu frumos aş putea aduce pe unul dintre domnitorii ţării Româneşti, Constantin Brâncoveanu, ultimul domnitor de dinainte de perioada fanarioţilor. Un domnitor înţelept şi de o mare iscusinţă politică şi religioasă care a domnit 25 de ani. În timpul lui Constantin Brâncoveanu s-a tradus Biblia în limba română, ceea ce a fost de o mare valuare culturală.

În 1714 este acuzat de poarta otomană că s-ar fi apropiat de Imperiu Austriac şi prin urmare trimit un ordin ca să fie adus la Constantinopol. Astfel toată familia a fost pusă în cleşti şi dusă la Constantinopol unde au fost închişi în cetatea celor 7 turnuri şi supus la mare chinuri.

La 15 august 1714 în faţa sultanului şi a tuturor domnitorilor şi oamenilor cu vază din imperiu este adus Constantin Brâncoveanu împreună cu cei 4 fii ai săi şi cu unul dintre sfetnicii lui. Cade mai întâi capul sfetnicului după care capul fiului celui mai mare, apoi al doilea, al treilea. Cel de-al patrulea fiu nu are decât 12-13 ani. La fiecare li se spunea că dacă trece la islam scapă cu viaţă. Cel mic cât pe ce să se convertească la islam dar taică-său îl dojeneşte şi îi spune: “Mai bine să mori de o mie de ori decât să te lepezi de credinţă.” Cel mic pune capul pe butuc şi îi cade capul acolo. După aceea este pedepsit şi Constantin Brâncoveanu. Moartea lui Brâncoveanu a impresionat toată Europa şi rămâne un exemplu frumos şi pentru noi astăzi. Constantin şi familia sa au plătit preţul credinţei în Domnul Isus.

Eşti tu un creştin autentic? Eşti gata să plăteşti preţul ascultării Domnului Isus Cristos?

Anunțuri

2 gânduri despre „Au fost ei oare cu adevărat creştini?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s