Pe 2 martie a fost omorât Ministrul Minorităţilor, Shahbaz Bhatti pentru că s-a expus pe marginea legii blasfemie. Pentru creştinii din Pakistan, Shahbaz Batti a fost reprezentatul şi avocatul lor în faţa majorităţii islamice din această ţară. Unicul creştin care a ajuns într-o poziţie atât de înaltă a fost omorât pentru că a cerut schimbarea legii blasfemie.  Bhatti este, al doilea politician omorît după doar două luni după ce guvernatorul provinciei Punjab, Salman Taseer a fost omorât pentru că a cerut acelaşi lucru, ca legea blasfemiei să fie revizuită şi schimbată.

Surse apropiate au spus că Ministrul a primit ameninţări de mai multe ori din partea teroriştilor, unde este specificat că el va fi următorul executat după Guvernatorul Punjabului, Salman Taseer. A fost sfătuit să părăsească ţara pentru o perioadă de timp de cel mai apropiat prieteni, dar Ministrul a refuzat. Ţinem să menţionăm că de mai multe ori Ministrul a spus să: “nici o gardă de corp nu poate să-l protejeze, pentru că protecţia şi salvarea vine doar de sus”.

Teroriştii în total au ameninţat cinci autorităţi din Pakistan care public s-au expus în apărarea lui Asia Bibi, care a fost învinuită pentru blasfemie în adresa Islamului şi a lui Muhamad. Alte trei autorităţi sunt în pericol şi teroriştii au spus că oricine se va expune împotriva schimbării legii blasfemie va fi omirât.

Cumnaul lui Bhatti a spus: “Noi depunem tot efortul să fim cetăţeni exemplari în ţara noastră, dar la fel trebuie să fim respectaţi ca ceilalţi cetăţeni, chiar dacă suntem minoritari”.

Să ne rugăm pentru creştinii din ţara aceasta şi pentru toţi cei ce au curaj să facă o schimbare în Pakistan.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s