În ultimul timp păcatul homosexualităţii este promovat public tot mai des, pentru ca în cele din urmă a fi acceptat ca ceva normal. Cazul recent întîmplat la noi în ţară m-a indignat nespus de mult. Primul meu gînd a fost: dacă unul din copiii mei minori dădea peste cei doi homosexuali în veceul public din parcul central al capitalei? Sunt sigur că nu numai alertam poliţia, aşa cum a facut-o mama băieţelului, dar îi dădeam şi în judecată pentru daune morale. Din toată situaţia aceasta putem presupune că totul ar fi fost înscenat cu anumit scop, altfel nici nu ne putem explica prezenţa reprezentantului Genderdoc-M exact la timp, atunci cînd poliţia le explica făptaşilor gravitatea celor întîmplate. Nu cred nici în ruptul capului că dumnealui pur şi simplu “se plimba” chiar în apropiere. Acum ei aplică tactica lor renumită cea de a se prezenta drept victime, cetăţeni discriminaţi, etc, ca apoi să-şi arate toată esenţa lor murdară şi obraznică.

Prezentarea filmului documentar despre drepturile minorităţilor sexuale din Moldova o sa aibă un efect bombă în minţile şi aşa afectate de instabilitate a moldovenilor. În ciuda scrisorilor şi acţiunilor de protest, permisiunea de a transmite acest film şi spoturile publicitare are drept ţintă în primul rînd tinerii. Şi apărătorii aprigi ai minorităţilor sexuale din Europa au ţintit un timp prielnic pentru planul lor- anume instabilitatea politică şi economică de la noi din ţară. Pentru că banii veniţi din vest ne fac pe noi moldovenii să vedem uneori ca printre degete pericolul, aşa cum au facut-o şi cei de la Teleradio Moldova cînd au semnat contract cu aceasta firmă germană.

De ce totuşi homosexualii cer acceptarea publică a modului lor de viaţă? Acest mod de viaţă amoral a fost cunoscut şi mai înainte, dar nu era aşa de public şi deschis aşa cum este astăzi. Dimpotrivă oamenii dintotdeauna au condamnat păcatul homosexualităţii şi pe cei ce practicau astfel de lucruri murdare.

Există trei păreri ale oamenilor cu privire la acest păcat: 1) sunt total împotrivă şi condamn astfel de urîciuni, 2) nu practic şi nu mă interesează acest subiect, şi 3) practic şi tolerez acest păcat. Pentru că călătoresc în multe ţări din Asia Mijlocie am fost adînc întristat să aud despre cazuri ale homosexualităţii care m-au cutremurat şi care nu sunt un lucru ruşinos sau ascuns pentru cei ce le practică, dimpotrivă au făcut acestă practică legală. De exemplu în ţara puştunilor, unii conducători şi lideri ai poporului pe lângă soţiile multe pe care şi le-au luat şi-au mai luat şi câte un bărbat pe care îl întreţin şi cu care menţin relaţii sexuale, chiar dacă oamenii cunosc despre lucrul acesta. Am fost foarte indignat când am auzit acest lucru.

Pakistanul este o ţară cu o populaţie de 168 mln. O ţară unde religia musulmană predomină. Statistica spune că 96.28% din populaţia ţării sunt musulmani, 1.59% sunt creştini, 1.60% sunt hindu iar 0.54% alte religii. Dar şi aici am văzut manifestări publice ale homosexualilor la foarte multe încrucişări şi semafoare. Aceşti bărbaţi sunt îmbrăcaţi în rochii de femeie, machiaţi ca şi femeile dansând şi cerşind bani de la şoferi. Când am întrebat pe oameni ce cred despre aceste persoane mi-au răspuns: “că ei aşa se distrează”. La altă întrebare a mea dacă poliţia întreprinde ceva, mi-au răspuns că poliţiştii apelează la serviciile lor sau iau mită.

Un alt caz l-am auzit chiar ieri de la un prieten de al meu, care este străin dar se află acum într-o ţară din Asia. A primit un telefon de la un bărbat cu care îşi făcuse cunoştinţă doar de cîteva ore şi care îl invita la el acasă oferindu-i direct relaţiile sale. Bărbatul din altă ţară fiind creştin, i-a spus bărbatului pakistanez că el este creştin şi că se teme de Dumnezeu şi că un astfel de rău este un păcat grav înaintea lui Dumnezeu pentru care l-a îndemnat pe bărbatul pakistanezi să-şi ceară iertare de la Dumnezeu.

Vreau în continuare să abordezi acest subiect din aceste patru perspective ale celor 3 religii din ţara aceasta.

Ce spune creştinismul despre păcatul homosexualităţii?

Biblia este cuvântul divin şi autoritatea supremă pentru creştini după care îşi conduc viaţa în toate aspectele ei. Cartea Levitic descrie comportamentul ce-l aşteaptă Dumnezeu de la cei ce au fost răscumpăraţi din ruinele păcatului săvîrşit în Eden şi acum aflaţi într-un legământ veşnic cu Dumnezeu. În cartea Levitic 20 Dumnezeu a dat instrucţiuni poporului Israel cu privire la comportamentul lor sexual, iar cu pivire la păcatul homosexualităţii a spus astfel:

Dacă un om se culcă cu un om cum se culcă cineva cu o femeie, amândoi au făcut un lucru scârbos, să fie pedepsiţi cu moartea, sângele lor să cadă asupra lor. (Levitic 20:13)

Potrivit acestui pasaj Dumnezeu interzice şi condamnă păcatul homosexualităţii, care este o abatere drastică de la standardul stabilit de Dumnezeu cu privire la relaţiile intime. Relaţiile intime au fost create de Dumnezeu pentru un bărbat şi o femeie care sunt într-un legământ de căsătorie.

Atunci Domnul Dumnezeu a trimes un somn adînc peste om, şi omul a adormit; Domnul Dumnezeu a luat una din coastele lui şi a închis carnea la locul ei. Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a făcut o femeie şi a adus -o la om. Şi omul a zis: ,,Iată în sfîrşit aceea care este os din oasele mele şi carne din carnea mea! Ea se va numi, femeie, pentrucă a fost luată din om. De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevasta sa, şi se vor face un singur trup. Omul şi nevasta lui erau amîndoi goi, şi nu le era ruşine. (Geneza 2:21-25)

În contextul acestui pasaj “a se lipi” înseamnă a avea relaţie intimă, şi cei doi, bărbatul şi femeia devin un singur trup prin relaţia intimă. Astfel, Biblia spune specific că relaţia intimă este dintre un bărbat şi femeie care sunt într-un legământ de căsătorie şi că Dumnezeu interzice şi condamnă păcatul homosexualităţii şi cere ca poporul să i-a măsuri împotriva acestui lucru scârbos.

Ce spune islamul despre păcatul homosexualităţii?

Coranul pe de altă parte descrie istoria lui Lot ce o avem descrisă în Biblie în Geneza 19 unde Dumnezeu din cauza păcatului homosexualităţii care mai este numit şi “sodomit” a nimicit cu desăvârşire cele două oraşe Sodoma şi Gomora. 

Când l-a trimis pe Lot, care a zis neamului său:”vă dedaţi voi unei asemenea desfrânări pe care nimeni, din toate lumile, nu a mai cunoscut-o înainte de voi? Voi mergeţi la bărbaţi, în locul femeilor, în loc să mergeţi la soţiile voastre, pentru a vă potoli poftele! În adevăr, voi sunteţi un neam de desfrânaţi!” şi neamul său nu a avut alt răspuns decât a zis:”Scoateţi-i pe ei din cetatea voastră! Ei sunt oameni care vor să se ţină neprihăniţi!” (Coran, Sura 7:80-82)

Din textul de mai sus, homosexualii sunt numiţi “desfrânaţi”, iar cuvântul desfrânat înseamnă a dat frâu liber potelor, ceea ce Dumnezeu condamnă şi pedepseşte.

Oare mergeţi voi la bãrbaţii din toate lumile. Şi lãsaţi voi soţiile voastre pe care Domnul vostru le-a creat pentru voi? Voi sunteţi un neam de nelegiuiţi!” I-au zis ei: „Dacã nu vei sfârşi, o Lot, vei fi dintre cei alungaţi!” Iar el a rãspuns: „Eu sunt dintre cei care urãsc faptele voastre. Doamne, izbãveşte-mã pe mine şi pe familia mea de pedeapsa pe care le-o dai pentru ceea ce fac ei!” Şi l-am izbãvit pe el împreunã cu toatã familia lui. Afarã de o bãtrânã dintre cei care au rãmas în cetate. Apoi i-am nimicit pe ceilalţi. Şi am lãsat sã cadã asupra lor o ploaie şi a fost ea o ploaie cumplitã pentru cei care au fost preveniţi! Întru aceasta este un semn, însã cei mai mulţi dintre ei nu au crezut.  Iar Domnul tãu este Atotputernic şi Îndurãtor. (Sura 26:165-175)

Deci, Dumnezeu a creat femeia pentru bărbat şi ca bărbatul să se bucure de ea în limitele căsătoriei iar pe cei ce merg la bărbaţii din toate lumile, Dumnezeu îi confruntă şi îi pedepseşte. Ca şi creştinismul, religia islamă condamnă păcatul homosexualităţii şi homosexualitate este o defăimare a legii Islamului.

Ce spune hinduismul despre păcatul homosexualităţii?

Aici părerile sunt împărţite. Iată ce spun hinduşii care se opun vehement relaţiilor homosexuale.

  1. Dragostea romantică şi naturală este doar dintre un bărbat şi o femeie, şi este imposibilă pentru doi bărbaţi sau două femei să experimenteze dragostea romantică şi naturală.
  2. Dacă dragostea romantică este posibilă doar dintre un bărbat şi o femeie, sexul dintre doi bărbaţi sau femei este un produs al poftei, şi pofta este păcat, de aceea relaţiile homosexuale sunt greşite.
  3. Una din funcţiile căsătoriei este procrearea. Astfel un cuplu homosexualnu poate procrea şi astfel nu pot fi căsătoriţi.
  4. Relaţiile sexuale înainte de căsătorie şi extraconjugale sunt greşite, şi pentru că homosexualii nu se pot căsători ei nu pot fi implicaţi în relaţii sexuale.

Am fost curios să văd ce spun aceste trei religii despre păcatul homosexualităţii şi am văzut că toate trei religii ce sunt prezente în Pakistan interzice şi condamnă păcatul homosexualităţii. Prin urmare toate cele trei religii pun accentul pe faptul că relaţiile intime sunt dintre un bărbat şi femei care sunt într-un legământ de căsătorie înaintea lui Dumnezeu.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s