Cu mare bucurie dorim să împărtăşim cu cititorii acestui portal cîteva impresii de la tabăra de zi pe care am organizat-o in s. Lăpuşna. Tabăra a avut loc de pe data de 25-28 iulie anul acesta şi am avut în jur de 60 de copii care au fost antrenaţi în diferite activităţi de-a lungul zilei.

tabara engleza Lapusna si altele 2010 339

Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru echipa pe care o avem şi care cu mare dedicare s-a implicat în organizarea taberei. Toţi ei sunt originari din s. Lapuşna unde acum cu 8 ani în urmă am plantat o nouă biserică şi, de fapt, liderii de azi au fost primele roade duhovniceşti de la grupul de TKD condus de Sergiu Filat.

În calitate de oaspeţi şi profesori de engleza am fost trei cetăţeni din SUA care au lucrat la îmbunătăţirea nivelului de engleză al copiilor, dar care i-au învăţat şi principii morale de viaţă.

tabara engleza Lapusna si altele 2010 211

În fiecare zi, potrivit vîrstei, copiii au fost împărţiţi în 5 grupe în care au studiat două subiecte destul de importante. Copiii pînă la vîrsta de adolescenţă au studiat un curs de studiu biblic inductiv :”Cum să studiezi Biblia-pentru copii”, care te învaţă paşii principali pentru a şti cum să studiezi Sfînta Scriptură. Tot cursul este prezentat într-un mod foarte ineractiv, iar fiecare copil joacă rolul de tînăr dedectiv.

tabara engleza Lapusna si altele 2010 215

Cu adolescenţii am studiat cursul de 40 minute „Ce spune Biblia despre sexualitate”, un curs care prezintă un comportament sexual corect potrivit cu Sfînta Scriptură şi promovează abstinenţa drept garanţie şi siguranţă pînă la căsătorie.

La una din lecţii care vorbea despre păcatul curviei, doi tineri care sunt elevi abia în clasa a 10-a cu mare durere au spus că au avut deja parte de experienţe sexuale şi că nu au ştiut că sunt nişte practici păcătoase cînd sunt înafara limitelor lui Dumnezeu. Cu mare părere de rău tinerii din zilele noastre sunt într-o completă ignoranţă la acest subiect sau cred minciuni promovate pe larg în şcoli şi în mass-media.

De asemenea în prorgam au fost organizate jocuri distractive, antrenamente de TKD şi fotbal, precum şi lecţii de engleză. Toate aceste lecţii vor continua din toamna acestui an, cu ajutorul lui Dumnezeu.

tabara engleza Lapusna si altele 2010 222

Mulţumim lui Dumnezeu pentru această ocazie de a petrece această tabără şi de a duce principii moral sănătoase elevilor şi tinerilor din sat.

Anunțuri

Un gând despre „Tabăra de zi din s.Lăpuşna

  1. SI pentru noi a fost o cinste deosebita sa lucram alatui de invatatorii si ucenicii nostri la aceasta tabara!!!
    Multumim pentru exemplu si incurajare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s