Înainte de praznicul Paştelor, Isus, Cel care ştia că I-a sosit ceasul să plece din lumea aceasta la Tatăl, a iubit pe ai săi până la capăt. Acolo în camera de sus Domnul Isus le-a dat o lecție de dragoste celor 12 ucenici. O lecție care le-a schimbat viața pentru todeauna, o lecție care ne poate schimba viața nouă. Această dragoste este dragostea lui Dumnezeu arătată față de noi la sărbătoarea Paștelui, prin jertfirea Mielului Pascal care ridică păcatul lumii.

Cine este mielul pascal?

Orice sărbătoare de Paște începea cu înjunghirea mielului. Să privim la prima sărbătoare de Paște ce o găsim în Exod 12:1-6

Domnul a zis lui Moise şi lui Aaron în ţara Egiptului: ,,Luna aceasta va fi pentru voi cea dintîi lună; ea va fi pentru voi cea dintîi lună a anului. Vorbiţi întregei adunări a lui Israel, şi spuneţi -i: ,În ziua a zecea a acestei luni, fiecare om să ia un miel de fiecare familie, un miel de fiecare casă. Dacă sînt prea puţini în casă pentru un miel, să -l ia cu vecinul lui cel mai de aproape, după numărul sufletelor; să faceţi socoteala cît poate mînca fiecare din mielul acesta. Să fie un miel fără cusur, de parte bărbătească, de un an; veţi putea să luaţi un miel sau un ied. Să -l păstraţi pînă în ziua a patrusprezecea a lunii acesteia; şi toată adunarea lui Israel să -l junghie seara.

Dintre toate jertfele ce le avem în cartea Levitic, jertfa mielului de paște era cea mai importantă. Jertfă mielului pascal a marcat eliberarea poporului Israel din robia egipteană. Jertfirea animalului trebuia făcută de persoana care păcătuise și avea nevoie de iertarea de păcate. Iertarea păcatelor se făcea prin vărsare de sânge. Deci, cel ce avea nevoie de iertarea păcatelor trebuia să înjunghie animalul. Prin urmare, tatăl care reprezenta întreaga familie trebuia să-și assume această responsabilitate de a jertfi acest miel, ca sa poată pleca din robia egipteana spre libertate. Dumnezeu Tatăl și-a asumat responsabilitatea să jertfească pe Domnul Isus Hristos în locul nostru, ca să ne scoată din robia păcatului.

O moarte care desemna întregul popor. Mielul care a ridicat păcatul lumii este Domnul Isus Hristos care a murit pentru păcatele întregii lumi.

Sărbătoarea Paștelui era sărbătorită în prima lună a anului. Astfel anul nou începea cu sărbătoarea paștelui pentru fiecare evreu. Anul nou se începe la crucea Domnului Isus Hristos. Viața noastră trebuie să înceapă la crucea Domnului Isus Hristos. Anume aici, la cruce, inima și viața noastră este curățită de orice nelegiuire și păcat.

Unde începe viața fiecăruia din noi? Începe oare la crucea Domnului Isus sau începe în lucrurile materiale? Fiecare din noi are nevoie de curățire și curățirea aceasta o face doar Domnul Isus Hristos, pentru că Domnul Isus este mielul care ridică păcatul lumii. Și noi toți L-am răstignit, noi toți și evreii și neamurile am pus mâna de asupra capului Lui prin hotărârea lui Irod, Pilat și a preoților pentru a-L înjunghia pe Domnul Isus Hristos.

Ce face mielul pascal?

Domnul Isus este Mielul care ridică păcatul lumii. Dar cum Domnul Isus a ridicat păcatele noastre? Sfânta Scriptură ne vorbește despre faptul că jertfele de pe pământ erau o prefigurare a lucrurilor viitoare, arătau spre lucrarea măreață și desăvârșită a lui Dumnezeu împlinită în Domnul Isus Hristos. În epistola către Evrei 10:1-10 este scris că:

În adevăr, Legea, care are umbra bunurilor viitoare, nu înfăţişarea adevărată a lucrurilor, nu poate niciodată, prin aceleaşi jertfe, cari se aduc neîncetat în fiecare an, să facă desăvîrşiţi pe cei ce se apropie.Altfel, n’ar fi încetat ele oare să fie aduse, dacă cei ce le aduceau, fiind curăţiţi odată, n’ar mai fi trebuit să mai aibă cunoştinţă de păcate? Dar aducerea aminte a păcatelor este înoită din an în an, tocmai prin aceste jertfe; căci este cu neputinţă ca sîngele taurilor şi al ţapilor să şteargă păcatele. De aceea, cînd intră în lume, El zice: ,,Tu n’ai voit nici jertfă, nici prinos; ci Mi-ai pregătit un trup; n’ai primit nici arderi de tot, nici jertfe pentru păcat. Atunci am zis: ,,Iată-Mă (în sulul cărţii este scris despre Mine), vin să fac voia Ta, Dumnezeule!„ După ce a zis întîi: ,,Tu n’ai voit şi n’ai primit nici jertfe, nici prinoase, nici arderi de tot, nici jertfe pentru păcat„, (lucruri aduse toate după Lege), apoi zice: ,,Iată-Mă, vin să fac voia Ta, Dumnezeule.„ El desfiinţează astfel pe cele dintîi, ca să pună în loc pe a doua. Prin această ,,voie„ am fost sfinţiţi noi, şi anume prin jertfirea trupului lui Isus Hristos, odată pentru totdeauna.

Era nevoie de o jertfă desăvârșită care să restabilească relația noastră cu Dumnezeu care a fost călcată în picioare de păcatul nostru. Păcatele noastre erau adunate înaintea lui Dumnezeu și din cauza păcatului nostru am fost lipsiți de slava lui Dumnezeu, de prezența lui Dumnezeu. De aceea era nevoie ca Domnul Isus să intre în Templul Ceresc cu sângele Său și să facă ispășirea păcatelor noastre și nu în templul pământesc. În Evrei 9:11 – 14 spune:

Dar Hristos a venit ca Mare Preot al bunurilor viitoare, a trecut prin cortul acela mai mare şi mai desăvîrşit, care nu este făcut de mîni, adică nu este din zidirea aceasta; şi a intrat, odată pentru totdeauna, în Locul prea sfînt, nu cu sînge de ţapi şi de viţei, ci cu însuş sîngele Său, după ce a căpătat o răscumpărare vecinică. Căci dacă sîngele taurilor şi al ţapilor şi cenuşa unei vaci, stropită peste cei întinaţi, îi sfinţeşte şi le aduce curăţirea trupului, cu cît mai mult sîngele lui Hristos, care, prin Duhul cel vecinic, S’a adus pe Sine însuş jertfă fără pată lui Dumnezeu, vă va curăţi cugetul vostru de faptele moarte, ca să slujiţi Dumnezeului cel viu!

Deci Domnul Isus a trebuit să meargă în Templul ceresc, ca să ia toate păcatele asupra Sa și să curățe Templul lui Dumnezeu de păcatele noastre și să facă ispășirea păcatelor noastre.

El a murit pentru păcatele mele și păcatele tale, pentru toate fărădelegile odată și pentru totdeauna. Prin jertfa Mielului Pascal cugetul mei este curățit odată și pentru totdeauna.

Crezi tu că Domnul Isus a murit pentru păcatele tale? Ai tu un cuget curățit? Nu te înșela, dragul meu, nimic întinat nu va intra în împărăția lui Dumnezeu. Dacă cugetul tău este murdar de păcat, dacă trăiești în păcat atunci vreau să te invit înaintea Domnului Isus ca să-ți ceri iertare de la El.

Ce beneficii am obținut prin jertfa Mielului lui Dumnezeu?

Prin Hristos Isus am primit iertarea păcatelor. Este un beneficiu pe care l-am primit prin jertfa Domnului Isus Hristos. Întrebarea este: Am beneficiat noi de această hotărâre de iertare?

Păcatul cere rezolvat și pentru aceasta trebuie să vii înaintea lui Dumnezeu pentru a-ți recunoaște păcatul și pentru a-L lăsa pe El să-ți schimbe inima și cugetul. Putem beneficia de această hotărâre de iertare doar atunci când alegem să ascultăm de Domnul Isus. Dar atunci când ne împietrim inima și refuzăm jertfa măreață a lui Dumnezeu jertfită pentru noi, ne vom prezenta într-o zi înaintea lui Dumnezeu pentru a da socoteală. 1 Ioan 1:6-9 ne spune să nu ne înșelăm.

Dacă zicem că avem părtăşie cu El, şi umblăm în întunerec, minţim, şi nu trăim adevărul. Dar dacă umblăm în lumină, după cum El însuş este în lumină, avem părtăşie unii cu alţii; şi sîngele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţeşte de orice păcat. Dacă zicem că n’avem păcat, ne înşelăm singuri, şi adevărul nu este în noi. Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept, ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de orice nelegiuire.

Dacă zici că ai părtășie cu El și continui să umbli în întuneric te înșeli. Împărtășania adevărată este atunci când ne recunoaștem vina înaintea lui Dumnezeu și ne întoarcem de la întuneric la lumină pentru a împlini Cuvântul lui Dumnezeu în viața de zi cu zi.

Dragul meu, înțelegi tu cine este Domnul Isus Hristos și ce a făcut El pentru tine?

Dumnezeu să ne ajute ca în preajma sărbătorii de Paște când Hristos a murit pentru păcatele noastre să ne împăcăm cu El și să ne închinăm viața lui trăind-o în sfințenie.

Anunțuri

Un gând despre „Mielul lui Dumnezeu Care Ridică Păcatul Lumii

 1. Hristos a intemeiat o singura Biserica si nu 30000 ,culte si secte crestine cate exista azi in lume.

  ” Este un Domn, o credinţă, un botez, „(Efeseni 4,5)

  Iata ce mai spune apostolul….

  „Vă îndemn, fraţilor, pentru numele Domnului nostru Iisus Hristos, ca toţi să vorbiţi la fel şi să NU fie DEZBINARI între voi; ci să fiţi cu totul uniţi în acelaşi cuget şi în aceeaşi înţelegere (1 Cor 1-10)

  Cei care produc dezbinari in Biserica sunt denumiti „oameni firesti, care nu au Duhul”, iar scopul lor imediat si de perspectiva este atacul asupra unitatii credintei…
  „Aceştia sunt cei ce fac dezbinări, (oameni) fireşti, care nu au Duhul.”(Iuda 1,19)

  Scindarea Crestinismului nu are nimic de a face cu Hristos Domnul si Mantuitorul nostru ,ea apartine unei Clase aparte din sanul Biserici ,care are mai mult conotatii politice si de dominare a Lumii,in rest propaganda si sperietoare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s