Isus a mai spus o altă pildă prin care a dat în veleag starea de împietrire a preoților celor mai de seamă și bătrânilor norodului care refuzaseră oferta lui Dumnezeu de-a intra în Împărăția Sa.

Ce credeţi? Un om avea doi feciori, şi s-a dus la cel dintîi, şi i-a zis: “Fiule, du-te astăzi de lucrează în via mea!” Nu vreau, i-a răspuns el. În urmă, i-a părut rău, şi s-a dus. S-a dus şi la celălalt, şi i-a spus tot aşa. Şi fiul acesta a răspuns: “Mă duc, doamne!” Şi nu s-a dus. Care din amîndoi a făcut voia tatălui său?” ,,Cel dintîi,„ au răspuns ei. Şi Isus le -a zis: ,,Adevărat vă spun că vameşii şi curvele merg înaintea voastră în Împărăţia lui Dumnezeu. Fiindcă Ioan a venit la voi umblînd în calea neprihănirii, şi nu l-aţi crezut. Dar vameşii şi curvele l-au crezut: şi, măcar că aţi văzut lucrul acesta, nu v-aţi căit în urmă ca să-l credeţi. (Matei 21:28-32)

Cunoaștem din isotrie că poporul lui Dumnezeu este poporul ales și în toate lucuririle au întâietate. Și de data aceasta poporul s-a așteptat să fie menționați de Domnul Isus în primul rând dar Domnul Isus înadins îi lasă la urmă indentificândui cu ce-l de-al doilea fiu care a spus că se duce dar nu s-a dus.

Așa cum am menționat mai sus Domnul Isus se adresează preoților și bătrânilor norodului punândui în contrast cu vameșii și păcătoșii care erau socotiți rămășița societății de către preoți și cărturari dar care au acceptat primii oferta lui Dumnezeu de a intra în Împărăția lui Dumnezeu prin credință în Domnul Isus Hristos.

Preoții și bătrânii cetății așa cum au respins mărturia lui Ioan Botezătorul tot așa au respins lucrarea Domnului Isus Hristos zicând: “Mă duc doamne! Și nu s-a dus.”

Ce facem noi astăzi cu oferta Domnul Isus Hristos de-a intra în Împărăția lui Dumnezeu prin credință în El? O respingem asemena preoților și bătrânilor cetății sau ne pare rău de păcatele noastre și o acceptăm?

Reclame

5 gânduri despre „Pilda Celor Doi Fii

  1. yo kred in Dumnezeu desi am mai dracuit si paatuit dar mam indreptat ji acum knd se apropi marele parsi am de gand sa fac o fapta buna ji la prot abia astept sa ma duc sa ma spovedeasca sa fiu din nou curat la suflet

  2. Mi-am dat seama, cu tristete,ca noi, care ne declaram ca il cunoasem pe Dumnezeu, uneori, suntem mai incapatanati decat cei care nu au auzit niciodata de Dumnezeu..Cateva exemple :
    – Faptele Apostolilor Cap. 10 : Ofiterul roman Corneliu are o vedenie si imediat asculta ce i se spune..Lui Petru ii trebuie sa i se arate de 3 ori vedenia cu animalele necurate pt ca el sa accepte.
    – Luca cap.5:29 Matei este un vames pacatos, lepadat de prietenii si familia lui pt ca slujea Romei , totusi cand aude chemarea lui Isus el raspunde imediat si lasa Totul, sa tinem cont ca era vames si avea casa mare; pe vremea aceea nu multi aveau casa.E greu astazi pt noi sa lasam cat de putin din ale noastre, si sa facem ceva pt altul fara plata.
    Domnul sa ne ierte incapatanarea si putina noastra iubire !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s