Pentrucă Domnul Isus ne vrea cu tot ceea ce avem și cu tot ceea ce suntem pentru Împărăția Sa, El a spus o altă pildă ascultătorilor săi în care ne relatează responsabilitatea noastră de a căuta comoara și mărgăritarul.

Împărăţia cerurilor se mai aseamănă cu o comoară ascunsă într-o ţarină. Omul care o găseşte, o ascunde; şi, de bucuria ei, se duce şi vinde tot ce are, şi cumpără ţarina aceea.

Comoara nu poate fi separată de țarină, de aceea omul se duce de vinde tot ce are și cumpără țarina cu tot cu comoară. La fel este și cu Împărăția lui Dumnezeu care locuiește în fiecare din noi prin Cuvântul privitor la Împărăție care a fost semănată în inima noastră și care încolțind a dat roadă, una treizeci, alta șaizeci și alta nouăzeci. Acest rod depinde de relația pe care o va avea Domnul Isus Hristos cu persoana care a primit Cuvântul în inima lui.

Responsabilitatea noastră este să nu permitem ca dragostea de tată, mamă, de lucrurile acestei vieți să ne despartă de bucuria de a avea pe Domnul Isus Hristos și împreună cu El, viața veșnică și intrare în Împărăția lui Dumnezeu.

O altă responsabilitate pe care o evidențiază Domnul Isus este căutarea mărgăritarelor frumoase și când le găsește se duce de vinde tot ce are și-l cumpără.

Împărăţia cerurilor se mai aseamănă cu un negustor care caută mărgăritare frumoase. Şi, cînd găseşte un mărgăritar de mare preţ, se duce de vinde tot ce are, şi-l cumpără.

Ambele persoane sunt în căutare a ceva de mare preț. Fiecare din noi în viața aceasta suntem în căutare a ceva mai bun, a ceva ce ne poate da pace sufletească și în inima noastră. Pentru poporul Israel ca și pentru noi cea mai de preț comoară este Domnul Isus Hristos. Acest mărgăritat ni se oferă astăzi nouă dacă credem și-L urmăm pe El, Domnul și Mântuitorul. Doar aceea care la vederea mărgăritarului sau a comorii sunt gata să vândă tot ce au pentru al obține vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu și vor fi scutiți de ziua Judecății lui Dumnezeu.

Dragul meu cetitor ești gata să vinzi totul pentru mărgăritarul vieții veșnice pe care ți-l oferă în dar Domnul Isus Hristos?

Reclame

2 gânduri despre „Pilda comorii ascunse și al mărgăritarului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s