Pilda grăuntelui de muștar și al aluatului au fost rostite de Domnul Isus Hristos în contextul pildei neghinei. Atât pilda neghinei cât și pilda grăuntelui de muștar și al aluatului vorbesc despre adevăruri cu privire la Împărăția lui Dumnezeu.

31Isus le‑a pus înainte o altă pildă, şi le‑a zis: „Împărăţia cerurilor se aseamănă cu un grăunte de muştar, pe care l‑a luat un om şi l‑a sămănat în ţarina sa. 32Grăuntele acesta, în adevăr, este cea mai mică dintre toate seminţele; dar, după ce a crescut, este mai mare decît zarzavaturile şi se face un copac, aşa că păsările cerului vin şi îşi fac cuiburi în ramurile lui”.

33Le‑a spus o altă pildă, şi anume: „Împărăţia cerurilor se aseamănă cu un aluat, pe care l‑a luat o femeie şi l‑a pus în trei măsuri de făină de grîu, pînă s‑a dospit toată plămădeala” (13:31-33).

Sămânța de muștar este cea mai mică dintre toate semințele, dar care crește cea mai mare dintre zarzavaturi atunci când ajunge în pământ. La fel este şi cu aluatul. Prin aceste două pilde Domnul Isus vrea să ne învețe că sămînța, adică Cuvântului lui Dumnezeu care este sădită în inima noastră poate cuprinde încet viața noastră în întregime punând stăpînire pe tot ce sîntem și pe tot ce facem.  Aceasta se poate întâmpla dacă vom permite Cuvântului care a fost sădit în inima noastră ca o sămânță de muștar în pământ ca să crească și să ne transforme caracterul, comportamentul, vorbirea și gândirea noastră în întregime conform adevărurile Împărăției lui Dumnezeu.

Şi a zis Iudeilor, cari crezuseră în El: ,,Dacă rămîneţi în cuvîntul Meu, sînteţi în adevăr ucenicii Mei; veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi.„ (Ioan 8:31-32)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s