În articolul de față vreau să fac o analiză a celor două blogguri  http://www.moldovacrestina.net și http://www.moldovacrestina.info care s-ar părea în aparență că sunt identice, dar care sunt total diferite ca și conținut și valori. După părerea mea, cel de-al doilea http://www.moldovacrestina.info a apărut ca și reacție la blogulul http://www.moldovacrestina.net. Sunt curios de ce autorii celui de-al doilea portal au plagiat și numele de “moldovacrestina” și design-ul portalului? Oare ce scop urmăresc ei? Să fie oare un atact direct prin intermediul blogului http://www.moldovacrestina.info la adresa autorului blogului http://www.moldovacrestina.net? Sau s-a dorit să se ducă în eroare vizitatorii fideli ai sitului moldovacrestina.net?
În continuare aș vrea să privim la două aspecte asemănări și deosebiri dintre cele două situri după care fiecare din Dvs va putea să cerceteze singur și să-și facă concluzia.

  1. Asemănări

Cât privește asemănarea dintre cele două bloguri nu se poate spune prea mult, atât tema bloggului cât și denumirea lui au fost plagiate de pe blogul moldovacrestina.net. Cred că sunt unicile asemănări dintre cele două situri. Vă invit în continuare să privim la lucrurile ce fac moldovacrestina.net deosebită de moldovacrestina.info.

  1. Deosebiri

Transparență
Spre deosebire de blogul moldovacrestina.info, blogul moldovacrestia.net are un moderator și moderatorul este preotul Vasile Filat. Am încercat să găsesc un moderator pe blogul moldovacrestina.info, dar cu părere de rău nu am găsit. Aici apare o întrebare: De ce autorul portalului moldovacrestina.info își ascunde numele? Se ascunde de ceva sau cineva sau pur și simplu îi este rușine de fapta care a săvârșit-o cu privire la moldovacrestina.net?

Conținut
Conținutul portalului moldovacrestina.net este bazat pe Cuvântul lui Dumnezeu. Analizând cu mare atenție, am observat că moderatorul blogului moldovacrestina.net, preotul Vasile Filat, tratează diverse aspecte și probleme ale societății, familiei, tinerilor, copiilor, tratându-le din perspectiva Bibliei. În schimb portalul moldovacrestina.info prin conținutul său instigă pe oameni la rău și ură față de alte religii și confesiuni.  În loc să se concentreze la adevărurile Sfintelor Scripturi și să ajute cititorul răspunzând la întrebările lui, moldovacrestina.info atacă direct diferite culte religioase.

Părerea mea ca și creștin este ca orice blog creștin trebuie să promoveze valori creștine, bazate pe adevărurile Sfintelor Scripturi dar să nu instigheze la rău și ură prin conținutul său. Ceea ce trebuie să ne unească nu este confesiunea sau religia, sau… ci  mesajul Domnului Isus Hristos ce îl găsim scris în Sfintele Scripturi. Doar adevărul trebuie să ne însuflețească. Dumnezeu să ne ajute la aceasta.

Anunțuri

2 gânduri despre „Asemănări și deosebiri dintre moldovacrestina.net și moldovacrestina.info.

  1. PACEA DOMNULUI ISUS HRISTOS sa va umple inimile si gandurile. Si eu am intrat pe blogul moldova.info si am constatat ca intr-adevar acesta instiga la ura si dezbinare poporul lui Dumnezeu pentru care a murit HRISTOS DOMNUL. Din punctul lor de vedere numai ortodocsii ca religie, nu ca popor, vor avea parte de mantuire, el este singurul care respecta credinta data apostolilor odata pentru totdeauna, ei sunt crema tuturor sfintilor. Iata ca eu vin din aceasta religie(pentru ca nu pot sa-i spun credinta), dar n-am plecat de nebun sau de placere, ci pentru ca eu IL cautam pe DUMNEZEU sincer, il doream in inima mea ca domn si facator de minuni, avand in familie un copil bolnav grav, care nu poate fi vindecat decat de „o munune dumnezeiasca”, lucru care l-am cautat in biserica ortodoxa dar nu l-am gasit, timp de peste 15 ani. De aceea am pornit in cautarea acelui DUMNEZEU al minunilor, un DUMNEZEU atotputernic, si l-am gasit in SFANTA SCRIPTURA, CARTE SFANTA ce am gasit-o pusa in practica in BISERICA APOSTOLICA A LUI DUMNEZEU- CULTUL PENTICOSTAL. Deci eu nu am cautat sa fug, sa evadez, sa tradez biserica ortodoxa, ci am cautat adevarul biblic, adevar pe care il invoca blogul moldova.info, dar pe care eu l-am cautat timp de peste 35 de ani de viata. Dorinta mea de copil al lui DUMNEZEU este sa luptati pentru DREPTATE SI ADEVARUL pe care-l invoca ortodocsii, dar de care sunt departe cum sunt cerurile de pamant. Nici ei nu-l implinesc si nu vor vedea IMPARATIA LUI DUMNEZEU dar nici pe altii nu-i lasa sa intre in EA. VAI DE VOI CARTURARI SI FARISEI FATARNICI, pentru DOMNUL ISUS HRISTOS de unii ca VOI a fost dat in mana MORTII, a fost RASTIGNIT, OMORAT SI INGROPAT, crezand ca asa veti scapa omenirea de lucrarea de MANTUIRE, care ne-a fost data prin FIUL LUI DUMNEZEU. De atunci voi l-ati contestat, l-ati renegat, l-ati crucificat. Nu Bisericile NEOPROTESTANTE l-au rastignit, ci voi cei ce va considerati adevaratii sfinti ce vor intra in IMPARATIA LUI DUMNEZEU.Luptati frati in DOMNUL cu toata puterea pentru ca adevarul lui DUMNEZEU va triumfa, atunci cand DOMNUL va veni sa-si rapeasca BISERICA lui, pe SFINTII LUI. Ei lupta cu noi si cu voi pentru ca sunt gelosi pe noi, pentru ca ei cunosc adevarul dar nu vor sa-l puna in aplicare pentru avantajele de pe pamant. SA FIM UNITI ACUM MAI MULT CA ORICAND, pentru ca vor veni zile grele peste poporul lui DUMNEZEU, dar impreuna vor fi mai mult decat biruitori. AMIN. CU MULTA CONSIDERATIE o sora in Hristos. FOCSANI.JUDETUL VRANCEA/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s