Astăzi, 27 Septembrie Republica Moldova a împlinit 18 ani de la declararea independenţiei Republicii Moldova ca stat independent. Ziua independenţei este şi va rămâne în istoria Republicii Moldova ca o piatră de aducere aminte pentru toţi cei ce au fost victime ale Regimului Sovietic de guvernare asupra Republicii Moldova.

DSC_0043

În faţa monumentului Ştefan Cel Mare şi Sfânt a fost organizat mitingul consacrat celor 18 de ani de la independenţa Republicii Moldova. Mitingul a fost organizat de Asociatia „Paralamentul 90” şi a început cu rugăciunea „Tatăl Nostru”. La miting au fost invitaţi primăria or. Chişinău cât şi deputaţii Alianţei pentru Integrare Europeană. Anume parlamentul anilor 90 a votat pentru declaraţia de independenţă a Republicii Moldova, ce rămâne să fie o piatră de aducere aminte pentru toate generaţiile Republicii Moldova.

DSC_0029

De cealălaltă parte Guvernul Comunist a sărbătorit astăzi nu Ziua independenţei Republicii Moldova ci „Ziua Republicii” şi 650 de ani la formarea Statului Moldovenesc miedeval. Deci Comuniştii au rebotezat „Ziua Independenţei” în „Ziua Republicii” Pentru PCRM această zi nu este o zi de biruinţă şi victorie ci o zi de durere pentru că aşa cum au spus ei „Moldova a aparţinut statelor puternice ale lumii”. Oare ce să fi avut în vedere acest lucru afirmat de reprezentatul partidului PCRM? Este o discriminare si o batjocură la adresa tuturor cetăţenilor Republicii Moldova.

DSC_0021 

Sărbătoarea a continuat cu concert.

DSC_0044

Au urmat activităţi sportive şi programe demonstrative ale diferitor Federaţii şi Asociaţii ale Republicii Moldova. În poza de jos este demonstraţia Federaţiei de Karate.

DSC_0083

A urmat boxul şi alte sporturi.

DSC_0096

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s