Biserica

Cartea Apocalipsa este o descoperire a Domnului Isus Hristos robilor Săi cărora le-a făcut cunoscut lucrurile care au să se întâmple în curând.

Descoperirea lui Isus Hristos, pe care l-a dat-o Dumnezeu, ca să arate robilor Săi lucrurile cari au să se întâmple în curând. Şi le-a făcut-o cunoscut, trimeţând prin îngerul Său la robul Său Ioan, care a mărturisit despre Cuvântul lui Dumnezeu şi despre mărturia lui Isus Hristos, şi a spus tot ce a văzut. (Apoc.1:1-2)

Cuvântul „apocalipsa” din limba greacă a Noului Testament înseamnă – (1) o descoperire a Domnului Isus Hristos şi (2) o descoperire despre Domnul Isus Hritos.

Cuvintele cărţii Apocalipsa sunt adresate celor şapte biserici care se aflau în Asia Mică.

Ce vezi, scrie într-o carte, şi trimete-o celor şapte Biserici: la Efes, Smirna, Pergam, Tiatira, Sardes, Filadelfia şi Laodicea.„ (Apoc.1:11)

Ioan, către cele şapte Biserici, care sînt în Asia: Har şi pace vouă din partea Celui ce este, Celui ce era şi Celui ce vine, şi din partea celor şapte duhuri care stau înaintea scaunului Său de domnie, şi din partea lui Isus Hristos, martorul credincios, cel întîi-născut din morţi, Domnul împăraţilor pămîntului! A Lui, care ne iubeşte, care ne-a spălat de păcatele noastre cu sîngele Său, şi a făcut din noi o împărăţie şi preoţi pentru Dumnezeu, Tatăl Său: a Lui să fie slava şi puterea în vecii vecilor! Amin (Apoc.1:4-6)

Cele şapte biserici din Asia Mică au existat în perioada apostolului Ioan şi reprezentau biserica Domnului Isus Hristos de atunci. Domnul Isus a făcut o analiză fiecărei biserici în parte în care le laudă pentru tot ce era bun în viaţa lor şi le mustră pentru tot ce nu era în confirmitate cu Cuvântul lui Dumnezeu.

În acelaşi timp fiecare din aceste biserici este o caracterisitcă a bisericii de azi a Domnului Isus Hristos. De aceea este foarte important să înţelegem mesajul Domnului Isus adresat fiecărei biserici în parte ca să înţelegem caracterul Domnului Isus Hristos şi care trebuie să fie comportamentul bisericii de astăzi petru a avea biruinţa vieţii veşnice şi nu a ajunge afară între fricoşii, necredincioşii, scârboşii, ucigaşii, curvarii, vărjitorii, închinătorii la idoli şi mincinoşii, între cei a căror parte este iazul care arde cu foc şi cu pucioasă.

Reclame

11 gânduri despre „Cele şapte biserici ale Apocalipsei

 1. Sunt impresionat de prezentarea pe care ati facut-o Apocalipsei lui Ioan
  si m-ar interesa mai multe informatii despre cele sapte biserici alese de
  Domnul Isus in contextul lor politic, cultural, social, religios si chiar
  economic.
  Multumesc.

 2. Draga Bogdan, in abordarea urmatoarelor mesaje ce au ramas din Apocalipsa 3 o sa incerc sa raspund si la intrebarile puse de tine.
  Sigur ca vreau sa facem si schimbul de link-uri. Binecuvintari si mult har.

 3. Cele 7 biserici reprezinta cei 7 centrii energetici ai corpului uman, sau mai bine zis cei 7 centrii ai constiintei… Dar aceste cunoasteri precum multe altele au fost distorsionate sau ascunse de public.Doar prin activarea celor sapte centrii energetici ( biserici ) poti ajunge la constiinta divina ( Isus Hristos )… Acesti centrii energetici ai corpului uman chiar exista – demonstrat si de stiinta moderna. Toate Cele Bune…

 4. Momentul despre care se vorbeste in biblie – acela in care ni se va revela adecarul, iar lumea se va schimba si nu va mai exista durere, saracie , rautate… este momentul in care fiecare dintre noi va atince constiinta cosmica-christica. Iar acest moment este foarte aproape. Important este sa Iubesti ,doar sa Iubesti…

 5. Multumesc pentru comentariu. Adevarul lui Dumnezeu a fost revelat prin persoana Domnului Isus Hristos si este: Fiindca atit de mult a iubit Dumnezeu lumea ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede ]n El, s[ nu piar[, ci s[ aib[ via’a vesnica.(Ioan 3:16) Ioan mai spune: La inceput era Cuvintul si Cuvintul era cu Dumnezeu, si Cuvintul era Dumnezeu (Ioan 1:1) si versetul 14 spune: Si Cuvintul (Domnul Isus Hristos) S-a facut trup si a locuit printre noi, plin de har si de adevar. Si noi am privit slava Lui, o slava intocmai ca slava singurului nascut din Tatal.
  Este adevarat si foarte important sa iubesti si Biblia spune: Dragostea este implinirea Legii (Biblia, Cuvintul lui Dumnezeu) (Romani 13:10). Deci intelegem ca iubim pe Dumnezeu si pe semenii nostri daca implinim si traim potrivit cu Cuvintul lui Dumnezeu.

 6. Am si eu o intrebare!De ce e pui pe aceasta pagina o poza cu o biserica ortodoxa si scrii Iisus cu un singur „i”? Daca esti ortodox ar trebui sa respecti hotararile Bisericii, iar daca nu, nu inteleg care e rostul imaginii de mai sus 🙂

 7. Important este să cunoaștem Cuvântul care ne face liberi. Imaginea are legătură cu conținutul mesajului și nimic mai mult. Mai mult decât atât cred că este important conținutul decât imaginea.

 8. e ok.doar ca de obicei neoprotestantii sunt arar de inversunati impotriva ortodocsilor incat aceasta situatie chiar m-a mirat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s