Aliobot (1)

Astăzi sărbătorim Ziua Mondială a Refugiaţilor. Zi în care sute şi mii de oameni îşi aduc aminte cu mult dor de cei dragi şi de ţara din care au fost siliţi s-o părăsească din anumite motive, fie război, convingeri religioase, politice sau sociale, sau sărăcie.

Cuvântul lui Dumnezeu în cartea Leviticul 19:34 Dumnezeu ne spune:

Să vă purtaţi cu străinul care locuieşte între voi ca şi cu un băştinaş din mijlocul vostru; să-l iubiţi ca pe voi înşivă, căci şi voi aţi fost străini în ţara Egiptului. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru. (Leviticul 19:34)

Uneori străinii ce trăiesc în mijlocul nostru sunt trataţi răi doar pentru faptul că sunt străini şi pentrucă provin dintr-o societate diferită de a noastră. Atitudinea noastră trebuie să fie atitudinea lui Dumnezeu, o atitudine de dragoste şi respect. Aceasta nu înseamnă că trebuie să renunţ la valorile mele de dragul străinului ci să mă port cu el aşa după cum mi-aşi dori eu să se poarte cu mine atunci când sunt străin într-o altă ţară decât ţara mea. Şi dragostea noastre se va vedea atunci când le vom oferi sfaturi, haine, mâncare şi chiar un loc unde să se odihnească.   

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s