Cu acest mesaj au ieşit toţi acei care promovează valoarea inedită a familiei în societatea noastră care pe drept este cea mai preţioasă şi de bază instituţie.

Marşul a fost organizat de Bisericile Evanghelice din mun. Chişinău pe 24 Mai în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Este deja o a doua experienţă, şi este un strigăt de alarmă către toate instituţiile principale de stat ale Moldovei, către toţi cetăţenii ţării noastre. Abuzul în familiei, avortul, divorţul, migraţia peste hotare, sunt cele mai strigente probleme care au cauzat colapsul familiei în Moldova. 

Marsul Familiei 2009 (2)

La fiecare dintre problemele enumerate mai sus organizatorii sărbărorii au venit cu soluţii:

Abuzul în familie 

Dumnezeu a stabilit ce fel de relaţii trebuie să aibă copii faţă de părinţi şi părinţii faţă de copii. Biblia spune:

„Copii, ascultaţi în Domnul de părinţii voştri, căci este drept: Să cinsteşti pe tatăl tău şi pe mama ta – este cea dintâi poruncă însoţită de o făgăduinţă – ca să fii fericit, şi să trăieşti multă vreme pe pământ.” (Efeseni 6:1-3)

Marsul Familiei 2009 (19)

Avortul

Fiecare copil conceput este o persoană creată de Dumnezeu. Dumnezeu a zis: „să nu ucizi” sau, cu alte cuvinte „să fie viaţă”. Nimeni dintre oameni din întreaga lume, din orice naţiune şi orice generaţie nu are dreptul să determine logevitatea vieţii cuiva. Dreptul acesta aparţine lui Dumnezeu care ne-a creat dupaă chipul şi asemănarea Lui. Cuvântul lui Dumnezeu spune:

„Domnul omoară şi învie, El pogoară în locuinţa morţilor şi El scoate de acolo”.

Marsul Familiei 2009 (5)

Divorţul

Biblia se pronunţă foarte clar împotriva divorţului. În cartea Maleahi 2:16 citim următoarea afirmaţie:

Căci Eu urăsc despărţirea în căsătorie, zice Domnul, Dumnezeul lui Israel.

Planul lui Dumnezeupentru familie este ca soţul şi soţia, care au încheiat un legământ ăn căsătorie, să rămână fideli acestui legământ până la moarte.

Ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă. (Mat. 19:6)

Când omul intervine în acest plan, armonia în familie este desfiinţată, societatea este ameninţată de un nivel moral scăzut şi, într-un final, ajungem să culegem ceea ce am semănat. Divorţul separă copii de părinţi, fraţii de surori şi, de cele mai multe ori, se ajunge la statutul de abandonat.

Marsul Familiei 2009 (12)

Migraţia peste hotare

Dumnezeu a făcut ca toţi oamenii, ieşiţi dintr-unul singur, să locuiască pe toată faţa pământului, le-a aşezat anumite vremi şi a pus anumite hotare locuinţei lor. (Fapte 17:26)

Faptul că ne-am născut în Moldova, este hotărârea pe care a luat-o Dumnezeu cu fiecare dintre noi. Astăzi, mai mult ca oricând, fenomenul emigrării a afectat familia. Foarte mulţi copii au rămas abandonaţi de părinţii lor, sunt lipsiţi de cădura şi educaţia părintească.

Marsul Familiei 2009 (35)

Reabilitarea

Dacă eşti părăsit de mamă sau tată, dacă nu ştii cine-ţi sunt părinţii tăi, dacă eşti părisit de cel mai drag prieten cu care ai visat că veţi petrece o viaţă împreună, dacă vinovăţia comiterii unui avor te macină şi nu ai pace în inimă, sau poate ai obosit să lupţi cu singurătatea şi nu-ţi mai găseşti sensul vieţii, dacă ai căzut victimă abuzului sexual şi crezi că nimănui nu-i mai pasă de tine, dacă… – există o speranţă pentru tine! Domnul Isus a murit pe cruce pentru ca oricine crede în El să aibă iertarea păcatelor şi viaţă veşnică. El a spus:

Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. (Mat. 11:28)

Prin credinţă în Domnul Isus poţi fi eliberat de frică, de tulburare, de patimile şi de v inovăţia care te macină, în schimb, vei primi pace, bucurie, eliberare, viaţă veşnică şi o mare speranţă într-un viitor care este în mâinile lui Dumnezeu.

Marsul Familiei 2009 (60)

Nouă tuturor ne rămâne să luptăm în continuare pentru valorile familiei şi să stăm tare în spărtură pentru copii noştri şi pentru generaţia de mâne confruntând şi condamnând păcatele celor ce atacă deschis şi obraznic familia.  

Marsul Familiei 2009 (63)

Iubeşte-ţi familia şi luptă pentru ea, pentrucă Dumnezeu iubeşte familia.

Reclame

Un gând despre „Dumnezeu iubeşte familia!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s