proteste-in-centrul-chisinaului-35 Chiar dacă sunt foarte departe de ţara mea frumoasă şi dragă am privit cu multă durere şi tristeţe toate evenimentele legate de alegerile parlamentare din 5 aprilie. Cu multă durere şi strângere de inimă am aflat rezultatele alegerilor şi că comuniştii au luat un aşa mare număr de voturi ce le va perimite să guverneze încă pentru alţi patru ani în Republica Moldova. Din sursele mas-media am aflat totuşi că alegerile au fost fraudate şi opoziţia cere verificarea tuturor buletinelor de vot şi alegeri repetate.

În ziua de 6 aprilie mulţi tineri şi cetăţeni ai Republicii Moldova în număr de 5000 de persoane au ieşit în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru aşi arăta nemulţumirea cu privire la alegerile parlamentare ce au fost fraudate.

proteste-in-centrul-chisinaului-78

În data de 7 aprilie au ieşit până la 30-35 mii de tineri cu scopul de a cere guvernului şi parlamentului să fie repetate alegerile parlamentare. Cu părere de rău printre mulţimea tinerilor au fost un grup de tineri care au dat dovadă de vandalism aruncând cu pietre în poliţie şi în geamurile clădirii parlamentului şi a preşedenţiei, au dat foc la clădire, la maşina de pompieri şi multe alte lucruri ce nu au fost decât o provocare pentru comunişti să închidă toate căile de comunicaţie, să nu permită oamenilor din suburbii să vină în Chişinău cât şi a studenţilor moldoveni ce îşi fac studiile în România.

proteste-in-centrul-chisinaului-80

Opoziţia a depus o cerere la CEC pentru a renumăra toate buletinele de vot, lucru care trebuie să se înâmple în următoarele 24 de ore.

Totuşi mulţi cetăţeni ai ţării noastre nu înţeleg şi nu agreează acţiunile opoziţiei ceea ce cred că se întâmplă din lipsă de comunicare. Un singur canal de televiziune are acoperire pe tot teritoriul Republicii Moldova, Moldova-1, care este de partea comuniştilor

Să ne rugăm pentru ţara noastră ca Dumnezeu să le dea multă înţelepciune opoziţie şi în aceste momente dificile să ne ferească de vărsare de sânge şi acţiuni cu scop vandalic. Să urmărim pacea cu toţii şi fie ca Dumnezeu să ne binecuvânteze cu un viitor fără acţiuni şi hotărâri roşii. 

Pozele au fost preluate de pe blogul www.blendarencu.wordpress.com

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s