Când se înmulţesc cei buni, poporul se bucură, dar când stăpâneşte cel rău, poporul geme. – (Proverbe 29:2)

Ţara noastră se află la răscrucea timpurilor când trebuie să i-a decizii care fie vor schimba ţara înspre bine fie va fi mai rău. Aceasta depinde de alegerea care o fa face fiecare individ în parte la 5 aprilie. De cele mai multe ori oamenii ajungând în pragul electoratului nu ştiu pentru cine trebuie să voteze. Care sunt criteriile după care trebuie să votezi la 5 aprilie? Cu siguranţă că ele sunt mai multe dar vreau să vă prezint câteva.

Caracter.

Caracterul este cartea de vizita a fiecaruia din noi si este primul principiu dupa care trebuie sa votezi la 5 aprilie. Voteaza pentru oameni a căror caracter este frumos. Votează pentru cei ce spun şi fac şi nu doar vorbesc iar nu fac. Votează pentru cei a căror caracter corespunde cu Cuvântul lui Dumnezeu. În una din întâlnirile lui Billy Graham cu unul din preşedinţii Statelor Unite ale Americii, l-a întrebat care este bakgroundul lui religios la care el a spus: „Cuvintele rostite de Domnul Isus în predica de pe munte.”

Pasiune.

Pasiunea nu este o datorie la care ai fost chemat ci este dorinţa ta de ai ajuta pe oameni şi de a schimba, realiza lucruri pe care alţii nu le-au făcut. Pe paginile Sfintei Scripturi avem exemplul împăratului David care a avut o pasiune deosebită pentru poporul său şi pentru Dumnezeu. El a restabilit închinarea în poporul Israel, a restabilit pacea în poporul său, a recucerit teritoriile ce aparţineau ţării sale şi a pregătit toate lucrurile pentru construcţia Templului lui Dumnezeu, care a fost unul dintre cele mai frumoase şi imense Temple din toate. Toate acestea le-a făcut având pasiune.

Sacrificiu.

Atunci când ai pasiune şi caracter vei fi gata să te sacrifici pentru binele altora. Avem exemplu unui alt lider din poporul Israel care si-a sacrificat viata si familia pentru binele poporului. Cuvintele rostite de Iosua astăzi sunt rostite de cei mai mulţi slujitori: „Eu şi casa mea vom sluji Domnului.”

Respect.

Respectul arată atitudinea omului faţă de ceilalţi. Atunci când se i-au legi care contravin binelui omului arată lipsă de respect faţă de poporul tău, faţă de semenii tăi. Respectul se poate vedea în relaţii cu colegii, şefii, autorităţile şi uneori chiar şi cu duşmanii. Acum în campania electorală liderii partidelor în loc să caute binele unuia altuia se ponegresc. Înţeleg că este o competiţie dar trebuie să fie o competiţie în care să arăţi respect faţă de adversarul tău.

Realizări.

Oamenii se vor îndoi de ceea ce spui dar vor crede ceea ce faci. Realizările cuiva sunt cea mai bună mărturie pentru noi. Cred că aţi auzit şi expresia: o fotografie egalează cât 1000 de cuvinte. Priveşte la realizările celor ce candidează şi dă-ţi votul pentru cei ce au realizări frumoase şi care au adus pace şi fericire oamenilor.

Viziune.

Un viitor fără viziune nu poate exista. Votează pentru cei ce au un plan şi o viziune pentru viitorul ţării noastre şi a căror viziune corespunde cu valorile morale. Mulţi au viziune dar prin viziunea lor nu caută binele poporului. Unii promovează principii imorale, alţii principiul violenţei şi toţi ei au viziune. Pentru a cunoaşte care este viziunea fiecărui partid trebuie să vezi care este doctrina lor şi principile de lucru.

Curajos.

Curajul nu e lipsa fricii, ci e abilitatea de a acţiona chiar dacă te temi. Un lider curajos va acţiona în pofida legilor care contravit constituţiei sau binelui poporului. Un lider curajos va şti să ia decizii corecte şi să le respecte chiar dacă va trebui să meargă împotriva curentului. Un lider curajos însă va ceda la ambiţiile sale de dragul binelui celuilalt. Votează pentru cei ce au curaj să comunice adevărul, să confrunte minciuna şi să trăiască adevărul în viaţa lor.

Roagă-te pentru 5 aprilie.

Este bine să le faci o evaluare fiecărui partid şi candidat în parte ca să ştii pentru cine să-ţi dai votul la 5 aprilie. Roagă-te pentru candidatul sau partidul pe care Dumnezeu ţi l-a pus pe inimă.

Dumnezeu să ne ajute pe fiecare ca la 5 aprilie să facem o alegere corectă.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s