De multe ori respingem planul lui Dumnezeu ce-l are pentru viaţa noastră prin atitudinile greşite faţă de Cuvântul Lui. Astăzi aş vrea să privim la câteva atitudini greşite care ne împiedică să cunoaştem cu adevărat care este voia lui Dumnezeu.

Voia lui Dumnezeu a fost “pierdută”, iar eu trebuie s-o găsesc.

Voia lui Dumnezeu nu se aseamănă cu căutarea ouălor de Paşte. Ea nu se pierde niciodată în shimb poate fi respinsă printr-o atitudine de respingere şi nepăsare. Nu este responsabilitatea noastră să căutăm voia lui Dumnezeu ci atunci când Dumnezeu ne comunică voia Sa, şi aceasta cu siguranţă că se întâmplă în viaţa fiecăruia, noi trebuie să răspundem şi să fim receptivi la ea.

Învaţă-mă să fac voia Ta, căci Tu eşti Dumnezeul meu. Duhul Tău cel bun să mă călăuzească pe calea cea dreaptă! (Psa 143:10)

Atunci când avem o atitudine de ascultare Dumnezeu ne va învăţa voia Sa şi ne va arăta direcţia înspre care trebuie să ne îndreptăm.

Nu vreau să cunosc voia lui Dumnezeu pentru că mi-e teamă de ea.

O altă afirmaţie care o auzim des cu privire la voia lui Dumnezeu este că oamenii se tem de voia Lui. Se tem de faptul că Dumnezeu le va cere să facă un lucru pe care ei nu l-ar putea da sau nu l-ar putea face niciodată.

El, care n-a cruţat nici chiar pe Fiul Său, ci L-a dat pentru noi toţi, cum nu ne va da fără plată, împreună cu El, toate lucrurile? (Rom 8:32)

Domnul Isus Hristos s-a supus voii lui Dumnezeu biruind frica morţii şi a murit pentru păcatele noastre ca prin credinţă în El să avem viaţă veşnică şi împreună cu viaţa veşnică toate lucrurile. Atunci când respingem voia lui Dumnezeu din viaţa noastră ne lipsim pe noi înşine de binecuvântările lui Dumnezeu. Este adevărat că frica este un simţământ care nu ne va părăsi niciodată dar frica nu este mai mare decât puterea Duhului Sfânt care locuieşte în noi. Apostolul Pavel a spus:

Eu însumi, când am venit în mijlocul vostru, am fost slab, fricos şi plin de cutremur. (1Co 2:3)

Dumnezeu l-a chemat pe apostolul Pavel să vestească Evanghelia în Corint, care era un oraş plin de orice fel de nelegiuire. Pentru a merge acolo şi a împlini voia lui Dumnezeu Pavel a trebuit să înfrunte zilnic frica. Atunci când Dumnezeu ne cheamă să facem ceva El va merge înaintea noastră protejându-ne şi călăuzindu-ne.

Eu vreau să fac numai o parte din voia lui Dumnezeu, iar restul să o ignor.

Tânărul ce are o astfel de atitudine nu va cunoaşte niciodată care este voia lui Dumnezeu pentru el. Davă vrei să cunoşti care este voia lui Dumnezeu pentru tine trebuie să împlineşti voia lui Dumnezeu universală. Şi voia lui Dumnezeu este să-L cunoaştem pe El şi pe Domnul Isus Hristos răstignit.

În timp ce poporul Israel se îndrepta înspre ţara promisă de Dumnezeu, au ajuns în şesurile Moabului, în faţa Ierihonului, unde şi-au aşezat tabăra. Împăratul Moabului, Balac s-a speriat când a văzut mulţimea poporului Israel în faţa ţării lui şi a trimis soli la Balaam, slujitorul lui Dumnezeu ca să vină şi să blesteme poporul Israel.

Vino, te rog, să-mi blestemi pe poporul acesta, căci este mai puternic decât mine; poate că aşa îl voi putea bate şi-l voi izgoni din ţară, căci ştiu că pe cine binecuvântezi tu este binecuvântat şi pe cine blestemi tu este blestemat.” (Num 22:6)

Balaam nu s-a grăbit să le dea un răspuns ci le-a spus să aştepte până îi va răspunde Dumnezeu. Iată ce i-a spus Dumnezeu:

Dumnezeu a zis lui Balaam: „Să nu te duci cu ei; şi nici să nu blestemi poporul acela, căci este binecuvântat.”( Num 22:12)

Dumnezeu i-a comunicat lui Balaam clar care este voia Sa şi ce are de făcut. Balaam a răspuns celor ce au venit astfel:

Balaam s-a sculat dimineaţa şi a zis căpeteniilor lui Balac: „Duceţi-vă înapoi în ţara voastră, căci Domnul nu vrea să mă lase să merg cu voi.”

Balac însă a mai trimis o dată soli la Balaam şi de data aceasta i-a propus cinste şi bani. Balaam a mers cu solii trimişi de Balac chiar dacă era împotriva voii lui Dumnezeu. În timp ce mergea călare pe măgăriţa sa, măgăriţa a văzut pe îngerul Domnului, care căuta să-l oprească pe Balaam. Chiar dacă oamenii cunosc voia lui Dumnezeu, uneori prin neascultarea lor o resping.

Vreau să cunosc voia lui Dumnezeu pentru ca să pot hotărî dacă vreau s-o fac sau nu.

Omul nu poate face un test al voii lui Dumnezeue şi voia lui Dumnezeu nu este tot aceeaşi cu achiziţionarea unei maşini. Nu este ceva ce poţi s-o cumperi sau nu. Nu poţi s-o alegi ca şi pe un obiect pe care vrei sau nu să-l cumperi. Voia lui Dumnezeu nu este un obiect sau o jucărie cu care poţi manipula aşa cum doreşti tu.

Atunci când avem o astfel de atitudine în cunoaşterea voii lui Dumnezeu, ne arată maturitatea noastră spirituală. Doar prin studierea Cuvântului lui Dumnezeu pot cunoaşte care este voia lui Dumnezeu pentru mine în toate situaţiile vieţii.

Eu – zice Domnul – te voi învăţa, şi-ţi voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfătui, şi voi avea privirile îndreptate asupra ta. (Ps. 32: 8)

Care este atitudine ta în cunoaşterea voii lui Dumnezeu? Cunoşti tu care este voia lui Dumnezeu pentru viaţa ta? De unde ştii că ceea ce faci este voia lui Dumnezeu?

Continuarea va urma cu articolul: De unde ştii că este voia lui Dumnezeu?

Anunțuri

2 gânduri despre „Atitudini greşite în cunoaşterea voii lui Dumnezeu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s