Depărtează-te de locul periculos.

Ca un tată înţelept, Solomon a dat învăţături şi sfaturi fiului său pentru al proteja de femeia stricată şi de a preveni consecinţele imoralităţii.

Fiule, ia aminte la înţelepciunea mea şi pleacă urechea la învăţătura mea, ca să fii cu chibzuinţă, şi buzele tale să aibă cunoştinţă. Căci buzele femeii străine strecoară miere, şi cerul gurii ei este mai lunecos decât untdelemnul; dar la urmă este amară ca pelinul, ascuţită ca o sabie cu două tăişuri. Picioarele ei coboară la moarte, paşii ei dau în Locuinţa morţilor. Aşa că ea nu poate găsi calea vieţii, rătăceşte în căile ei şi nu ştie unde merge. Şi acum, fiilor, ascultaţi-mă şi nu vă abateţi de la cuvintele gurii mele: depărtează-te de drumul care duce la ea şi nu te apropia de uşa casei ei. (Prov. 5:1-8)

abstinenceCele mai multe lucruri se întâmplă în viaţa noastră pentrucă nu conştientizăm pericolul anumitor situaţii. Cu ceva timp în urmă a fost publicat în ziare cazul unei adolescente ce a fost violată de patru bărbaţi într-un depozit. În tim ce a ieşit la plimbare s-a întâlnit cu prietenul ei care a invitat-o la ziua de naştere a unei persoane străine pentru ea şi care îşi sărbătorea ziua de naştere într-un depozit unde lucra. Fata nu i-a pus nici o întrebare prietenului său cu toate că trebuia să se întrebe: De ce într-un depozit? De ce doar ea a fost invitată? Au mai fost şi alte persoane invitate? Etc. După ce au ajuns la locul dat, prietenul ei a lepădat-o de una singură cu toţi cei bărbaţi. Dar nici aici fata nu a înţeles ce se ascunde în spatele acestei „sărbători”. Fata s-a trezit nu în locul potrivit şi în prezenţa persoanelor nedorite. Ar fi putut evita acest pericol dacă nu mergea în acest loc periculos sau atunci când a ajuns să fi plecat de acolo împreună cu prietenul ei. Pentru a preveni anumite pericole din viaţa noastră trebuie să conştientizăm pericolul şi să ne depărtăm de locul periculos.

Întoarceţi privirea.

Domnul Isus Hristos a spus în predica de pe munte că problema nu este în săvârşirea actului sexual în sine dar în mintea noastră unde păcatul este conceput. Aşa cum am spus în articolul anterior, ochii sunt aceea care alimentează mintea noastră cu informaţie.

Dar Eu vă spun că oricine se uită la o femeie ca s-o poftească, a şi preacurvit cu ea în inima lui. Dacă deci ochiul tău cel drept te face să cazi în păcat, scoate-l şi leapădă-l de la tine; căci este spre folosul tău să piară unul din mădularele tale şi să nu-ţi fie aruncat tot trupul în gheenă. (Mat. 5:28-29)

Nu-ţi opri privirea asupra unei femei cu gând ca s-o pofteşti în inima ta. Întoarceţi privirea de la ceea ce te face să păcatuieşti, filme erotice, pornografia, etc.

Gândeşte-te la consecinţe.

Fata a rămas necinstită şi cu o ruşine mare iar cei ce nu şi-au putut stăpâni dorinţele sexuale s-au ales cu închisoarea, lucru ce l-au meritat. Solmon îl previne pe fiul său de consecinţele ce pot fi atunci când nu ne îndepărtăm de locul periculos.

ca nu cumva să-ţi dai altora vlaga ta, şi unui om fără milă anii tăi; ca nu cumva nişte străini să se sature de averea ta, şi tu să te trudeşti pentru casa altuia; ca nu cumva să gemi, la urmă, când carnea şi trupul ţi se vor istovi, şi să zici: „Cum am putut eu să urăsc certarea şi cum a dispreţuit inima mea mustrarea? Cum am putut să n-ascult glasul învăţătorilor mei şi să nu iau aminte la cei ce mă învăţau? Cât pe ce să mă nenorocesc de tot în mijlocul poporului şi adunării!” (Prov. 5:9-14)

Zilnic 14 mii sunt infectaţi de virusul Hiv/Sida şi 1300 copii mor zilnic de virusul Hiv/Sida.

Nu da vina pe Dumnezeu pentru păcatul tău.

Oamenii de foarte multe ori dau vina pe Dumnezeu pentru păcatele comise de ei. De ce Dumnezeu ne-a creat atunci cu dorinţe sexuale? De ce Dumnezeu a creat femeile atât de frumoase? De ce, de ce…? În epistola lui Iacov 1: 12-15 este scris:

Ferice de cel ce rabdă ispita. Căci, după ce a fost găsit bun, va primi cununa vieţii pe care a făgăduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc. Nimeni, când este ispitit, să nu zică: „Sunt ispitit de Dumnezeu.” Căci Dumnezeu nu poate fi ispitit ca să facă rău, şi El însuşi nu ispiteşte pe nimeni. Ci fiecare este ispitit, când este atras de pofta lui însuşi şi momit. Apoi pofta, când a zămislit, dă naştere păcatului; şi păcatul, odată făptuit, aduce moartea.

Dumnezeu nu poate fi ispitit şi El nu ispiteşte pe nimeni ca să facă rău. Dumnezeu a creat toate lucrurile ca să fie pentru binele omului dar Dumnezeu a pus anumite reguli şi limite. Omul însă nu a respectat limitele stabilite de Dumnezeu.

Înfrânează-te/ Abstinenţa

În acelaşi capitol din Proverbe 5 Solomon vorbeşte pentru fiul său dar şi pentru noi toţi:

Căci căile omului sunt lămurite înaintea ochilor Domnului şi El vede toate cărările lui. Cel rău este prins în înseşi nelegiuirile lui şi este apucat de legăturile păcatului lui. El va muri din lipsă de înfrânare, se va poticni din prea multa lui nebunie. (Pro 5:21-23)

Astăzi tot mai puţin este susţinută ideia abstinenţei printer tineri. Eşti cool dacă ai făcut dragoste şi dacă ai făcut de mai multe ori atunci ai o experienţă bogată. Textul pe care l-am citit mai sus ne spune că cel rău este prins în însăşi nelegiuirile lui şi este apucat de legăturile păcatului lui. El va muri din lipsă de înfrânare.

Înfrânându-te te vei păstra curat până la căsătorie pentru viitorul partener de căsătorie şi îi vei dărui ceea ce ai mai frumos şi scump celui/celei pe care îl/o iubeşti cu adevărat.

Dumnezeu să ne ajute la aceasta. Amin.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s