images Trăim într-o societate nebună după sex. În fiecare zi suntem bonbardaţi de mesajul „Tu eşti sexi, fă-o!” prin muzica pe care o ascultăm, prin programele televizate ce le privim, prin panourile publicitare ce le avem pe stradă, prin moda ce se impune în rândul tinerilor, şi prin promovarea imoralităţile la toate nivelele.

Relaţiile sexuale în afara căsătoriei acum 10-15 ani în urmă erau considerate amorale şi condamnate de majoritatea populaţiei iar acum au ajuns să fie acceptate de societate şi socotite ca ceva plăcut, benefic şi în top.

În articolul de faţă doresc să argumentezi de ce abstinenţa este viaţă şi că abstinenţa garantează o viaţă fericită până la căsătorie şi împlinire şi fidelitate în căsătorie. 

Abstinenţa – ideia lui Dumnezeu.

Abstinenţa este etalonul de bază pentru obţinerea celor mai mari succese în viţa de zi cu zi şi de căsătorie atunci când ea este respectată aşa cum Dumnezeu a stabilit de la bun început. Relaţiile intime au fost create de Dumnezeu ca „foarte bune” doar în cadrul căsătorie dintre un bărbat şi o femeie (Geneza 1:31, 2:24). Atunci când relaţiile sexuale sunt folosite în afata căsătoriei ele sunt dăunătoare şi vor aduce consecinţe grave pe plan moral, psihic şi spiritual în viaţa celui ce le practică.  

Abstinenţa – te va proteja de greşeli ireparabile.

Gândeşte-te la fata care a născut copilul în veceu şi care tot atunci l-a omorât. Poţi afla mai mult despre acest caz aici: http://www.protv.md/stiri/social/caz-infiorator-intr-un-camin-studentesc.html Acum ea îşi va purta consecinţele din cauza lipsei ei de neabstinenţă. Pierderea virginităţii şi a demnităţii şi cinstei care a purtat-o sun greşeli ireparabile care nu le va mai îndrepta niciodată şi care şi-au pus o amprentă grea asupra vieţii ei.

Este suficient să-ţi pierzi virgnitatea şi apare deprinderea de a intra în relaţii intime şi odată cu ele apare riscul molipsirii de bolile sexual transmisibile de care nu se vindecă niciodată.

Apoi pe lângă greşelile care le-am prezentat mai sus vor fi dureri provocate de despărţiri pe care le dau relaţiile sexuale ocazionale.

Aş mai putea să adaug aici, sentimentul de vină şi ruşine, tristeţea şi o inimă distrusă cât şi subminarea respectului de sine însuşi, o sarcină nedorită şi sentimentul că te afli într-o capcană. Iată un caz real…

Pe lângă senzaţia de propria nimicnicie, după câţiva ani de legături intime, am început să mă întreb, oare se va găsi un om care mă va accepta şi mă va iubi aşa cum sunt, fără ca eu să fiu nevoită să plătesc cu corpul meu dragostea lui?

Relaţiile sexuale timpurii vor pustii sufletul şi vor distruge conştiinţa şi caracterul omului ceea ce este posibil să repari doar prin credinţă în Domnul Isus Hristos.   

Abstinenţa –  temelia unei căsătorii trainice.

Cel mai fericit cuplu de căsătorie este acela când fata şi băiatul sunt curaţi, neprihăniţi, cu inima deschisă şi fără complicaţiile vieţii cotidiene. Relaţiile intime vor fi cel mai frumos dar oferit în prima noapte conjugală. Dăruind unul altuia o iubire curată, neprihănită, cei doi îşi promit astfel iubire şi fidelitate. Dar dacă comoara a fost dăruită şi încă de mai multe ori, ce-şi poate dărui soţul sau soţia?

Dragostea dintre cei doi va fi unică şi foarte frumoasă lipsită de gelozie , comparaţie şi divorţ. 

Abstinenţa – te va proteja de bolile sexual transmisibile.

SO001403 Tinerii cred că sunt foarte puternici şi nici nu îşi pot imagina că li se poate întâmpla o nenorocire. Cei mai mulţi cred că condomul este protecţia cea mai sigură pentru relaţiile sexuale. Dar iată ce spune Dr. Joon Ho Seuk cu privire la condoame:

De mai mult timp prezervativele sunt considerate nişte mijloace dintre cele mia ineficiente în controlul asupra natalităţii. Un şir de investigaţii au demonstrat ineficienţa prezervativelor, care oscilează între 13% şi 27%.

În calitate de remediu de protecţie împotriva bolilor sexual-transmisibile, prezervativele au demonstrat că au deficienţe serioase, mai ales atunci când boal se transmite nu numai prin contactul cu porţiunea afectată, care poate fi izolată de prezervativ. Posibilităţile prezervativului ca mijloc de protecţie împotriva infecţiei HIV, pentru a împiedica contactul cu sperma infectată sau cu eleminările vaginale, nu sunt determinate. Investigaţiile au demonstat că circa 30% din prezervative permit penetrarea particulelor de mărimea HIV.

Dragi tineri sunteţi pe contul vostru de alegerile pe care le faceţi! Alege abstinenţa şi viaţa ta va fi protejată de bolile sexual transmisibile, de gravităţi extraconjugale, de probleme emoţionale şi chiar moartea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s