protest-nu-imoralitatea-impusa-piata-lapusna 346Duminică, 18 Mai, în comuna Lăpuşna, r.Hânceşti a avut loc deschiderea sezonului sportiv – 2008. Sărbătoarea a devenit o tradiţie pentru băştinaşii comunei Lăpuşna, dar şi pentru organizatorii ei care deja de câţiva ani la rând depun efort pentru a aduce bucurie tinerilor şi sătenilor. La organizarea şi desfăşurarea „Deschiderii sezonului sportiv -2008” a contribuit Pirmăria com. Lăpuşna în frunte cu primarul dl. Ion Chiosa care are o inimă deschisă pentru a contribui şi a promova sportul din sat. Clubul de Taekwon-Do „Stolas Leukas” este un alt organizator al sărbătorii şi care deja de 12 ani îşi desfăşoară activitatea în comuna Lăpuşna, crescând o generaţie de sportivi campioni europeni şi mondiali. Şi de asemenea clubul de fotbal „Ţintaşii”, condus de dl. Radu Blendarencu, a participat mult la organizarea acestei sărbători.

În cadrul manifestării de deschidere primarul comunei Lăpuşna a avut un cuvânt de salut şi urări de bine participanţilor şi sătenilor comunei Lăpuşna şi însuşi a fost prezent pe tot parcursul sărbătorii şi implicat în diferite activităţi sportive, ceea ce ne-a dat dovadă la toţi de un exemplu frumos şi demn de urmat.

În cadrul sărbătorii au fost următoarele probe sportive: trânta la cocoş în două categorii de vârsta, 8-10 ani şi 11-14 ani, trânta la berbec, fotbal, volei şi ridicarea halterei cu ambele mâini.

Picture 156 Sărbătoarea „Deschiderii sezonului sportiv – 2008” a început cu tradiţiona trântă la cocoş la cele două categorii de vârstă, 8-10 ani şi respectiv 11-14 ani. În categoria de vârstă 8-10 ani învingător este Raşcu Constantin, membru al clubului de Taekwon-Do „Stolas Leukas”. Iar în categoria de vârstă 11-14 ani învingător a fost Moşneagu Cleminte, dând dovadă de mult curaj, voinţă şi inteligenţă în luptă. Sărbătoarea a continuat cu proba sportivă ridicarea halterei cu ambele mâini şi pe locul I s-a clasat Raia Igor, ridicând haltera de 16 kg de 75 de ori. Pe locul II s-a clasat sportivul Bitco Ghenadie cu 61 de ori şi locul III l-a ocupat Pârău Victor, ridicând haltera de 58 de ori. Menţionăm că primii doi învingători sunt membrii clubului de Taekwon-Do „Stolas Leukas” şi credem că pregătirea fizică primitită în cadrul antrenamentelor de Taekwon-do le-a ajutat foarte mult în competiţia dată.

În cadrul comunei activează şi dl Anatol Scai cu un grup de elevi ai Liceului Teoretic Lăpuşna, învăţându-i lupta Sambo şi care în cadrul sărbătorii au arătat un program demonstrativ alcătuit din procedee de autoapărare.

Clubul de fotbal „Ţintaşii” de data aceasta au jucat cu echipa de fotbal din localitatea Minjir şi au învins cu scorul de 5 la 2, luînd cupa.

protest-nu-imoralitatea-impusa-piata-lapusna 191Sărbătoarea a continuat cu cea mai interesantă şi mult aşteptată de toţi spectatorii trânta la berbec la care 17 participanţi au luptat pentru trofeul principal – berbecul. Menţionăm că cea mai scurtă luptă a fost dintre Cula Ion şi Carangea Ruslan, în care învingător a fost Cula Ion, iar cea mai lungă a fost dintre Stanciu Ion şi Moşneagu Tudor-timp de aproape o oră- învingător fiind Stanciu Ion. Şi desigur cea mai interesantă şi mai spectaculoasă a fost finala dintre Buhnea Andrei şi Pîrău Victor, campion fiind Buhnea Andrei care şi a luat trofeul principal al sărbătorii – berbecul.

Chiar dacă mulţi dintre noi nu am avut această posibilitate să participăm într-o competiţie de genul celei ce s-a dat în comuna Lăpuşna, fiecare din noi zilnic este înrolat într-o luptă ce se dă pentru viaţa noastră. De aceea Sfânta Scriptură ne îndeamnă să fim nişte luptători curajoşi şi să luptăm pentru o cunună care nu se vestejeşte şi care este viaţa veşnică ce o putem căpăta prin credinţă în Domnul Isus Hristos. Iată ce găsim scris în 1 Timotei 6:12 „Luptă-te lupta cea bună a credinţei, apucă viaţa veşnică la care ai fost chemat.

Anunțuri

4 gânduri despre „DESCHIDEREA SEZONULUI SPORTIV – LĂPUŞNA 2008

  1. Salut initiativele voastre, este foarte frumos, dar am si eu de reprosat ceva: faptul ca in toate concursurile/competitiile voaste nu se observa nici un tip de activitati pentru fete, cum dealtfel a fost situatiea care am observat-o pe cand inca locuieam pe acolo; ceiea ce va face automat misogini (a desconsidera genul feminin).
    Mai cu curaj la gandire.

  2. Nu sunt ateu, dar comsider ca biserica indobitoceste oamenii!
    Dumnezeu nu a spus ca e ok sa fii prost si sa nu cercetezi, e doar o politica bisericeasca ca sa-si protejeze investitiea (banii care vin de la crestini).
    Deschideti-va mintea!

  3. Multumesc pentru comentariu. O sa luam in consideratie. Nu am incurajat niciodata misogini si de fapt in fiecare grupa sportiva pe care o avem in cadrul Clubului in care activam avem multe fete care se antreneaza si care au obtinut succese frumoase la diferite competitii. Un exemplu frumos este Maria Sofianu.

  4. Din felul cum scrii se pare ca esti ateu si dupa cum spui si singura mai ai nevoie sa cercetezi Scripturile ca sa nu fii inconstienta de anumite lucruri. Biserica ii apartine lui Dumnezeu si este creatia lui Dumnezeu. Cit tine de investitie, oamenii sunt cea mai mare investitie pentru Dumnezeu si pentru noi dar nu banii sau bunurile lor materiale. Intelegerea profunda si deplina a Scripturilor vine atunci cind traiesti nasterea din nou.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s