Picture 115 Pentru prima dată în istoria Federaţiei Naţionale de Taekwon-do GTF în data de 28-30 martie 2008 s-a desfăşurat Seminarul Internaţional de Taekwon-Do GTF organizat de Federaţia Naţională de Taekwon-do GTF din Republica Moldova. Federaţia a depus un efort considerabil în organizarea şi desfăşurarea acestui seminar, fiind ajutată de oameni de bună credinţă care valorifică sportul din ţara noastră . Seminarul a fost predat de către Maestrul Xuan Ha, vice-preşedinte şi director tehnic al Federaţiei Globale de Taekwon-Do GTF, centură neagră VIII dan.

Scopul acestui seminar a fost: promovarea artei marţiale Taekwon-do GTF, precum şi calificarea sportivilor la gradele internaţionale şi recunoaşterea lor pe plan mondial. În cadrul seminarului au participat 100 de sportivi din cele 7 cluburi ale Federaţiei: „Stolas Leukas”, „Adonai”, „Nikao”, „Elohim”, „Dunamis” şi un club din Transnistria. Sportivii au fost atestaţi la centurile negre I-V dan. Astfel la I dan au fost atestaţi 25 sportivi , la II dan – 9 sportivi, iar la III dan s-au atestat următorii sportivi: Filat Oleg, Filat Radu, Curbet Ghenadie şi Zorilă Andrei, la VI dan au fost atestaţi: Filat Sergiu şi Cotorobai Ion, iar la V dan: Matvei Oleg, Balan Sergiu, Postu Ion şi Sârbu Vladimir. Sportivii au dat dovadă de cunoştinţe şi tehnică înaltă ceea ce a remarcat şi maestrul Xuan Ha în timpul seminarului.

 Picture 111 Un număr astfel de mare de centuri negre în Federaţia Naţională de Taekwon-do este meritul antrenorilor din cadrul federaţiei ce depun un efort considerabil pentru a învăţa şi pregăti discipoli buni şi integri. Cel mai mare aport în dezvoltarea Taekwon-do-ului din Republica Moldova l-a adus preşedintele Federaţiei Naţionale de Taekwon-do GTF, Dl Ion Cheptene, deţinătorul centurii negre VI dan, care a creat un sistem bun de antrenamente ce nu se mai întâlneşte nicăieri în lume. Disciplina antrenamentelor precum şi valorile morale biblice promovate în cadrul Federaţiei a crescut şi continuă să crească o generaţie de sportivi care au un impact vizibil în societate. Părinţii şi sponsorii sunt şi ei cei ce contribuie la promovarea acestui gen de sport în ţara noastră.

Credem că astfel de seminare vor fi pe agenda Federaţiei, alături de competiţii regionale şi campionate naţionale. Cu această ocazie anunţăm organizarea Campionatului Naţional de Taekwon-do GTF pe data de 5-6 aprilie, pe str. Meleştiu 12, sala sportivă a şcolii sportive specializate nr. 2.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s