Acasa 2008 157.jpgÎn cadrul Asociaţiei „Învăţătură din Cuvânt pentru Moldova” s-a deschis o nouă facultate pentru sportivi ce sunt implicaţi sau doresc să fie echipaţi pentru lucrarea de proclamare a Evangheliei prin sport. Timp de două săptămâni în incita centrului creştin „Sfânta Treime” împreună cu cei 25 de participanţi am studiat manualul după metoda inductivă „Dumnezeule Exişti?” bazat pe evanghelia după Ioan. În baza manualului studiat am văzut principii de evanghelizare şi ucenicizare folosite de Domnul Isus Hristos în lucrarea Sa de propovăduire a pocăinţei şi Împărăţiei lui Dumnezeu. Un alt manual pe care l-am studiat şi care este scris de preşedintele clubului de Taekwon-do „Stolas Leukas”, Vasile Filat, centură neagră V dan, este „Proclamarea Evangheliei prin Sport”. Autorul manualului împărtăşeşte experienţele şi principiile de bază ce le-a folosit pe tot parcursul anilor în lucrarea sa de evanghelizare şi ucenicizare a sportivilor şi care rămâne un exemplu pentru oricine vrea să înceapă o lucrare asemănătoare.

În cadrul sesiunii au participat sportivi ce sunt implicaţi în diferite ramuri sportive ca fotbal şi taekwon-do. Împreună cu studenţii am avut un timp în care am evaluat lucrarea cu sportul şi fiecare din ei şi-a făcut un plan cum va folosi sportul ce-l practică pentru vestirea Evangheliei oamenilor. Cei mai mulţi dintre ei sunt implicaţi şi predau taekwon-do sau fotbal folosind învăţăturile Sfintelor Scripturi. Împreună cu ei am discutat despre posibilităţile pe care le avem de a ne implica în cadrul societăţii învăţând pe tînăra societate valori frumoase prin intermediul sportului. 5 dintre participanţii la sesiune vor deschide alte grupe noi în alte 5 localităţi din ţara noastră unde se va preda sport şi Sfintele Scripturi.

În una din zile am mers cu toţii la clasa de computere a Şcolii de studierea computerului „Scriptehinfo” şi am învăţat cum putem să folosim internetul pentru a proclama Evanghelia. În felul acesta fiecare participant a învăţat cum să-şi deschidă un blog şi cum să-l administreze publicând pe el mărturia personală, activităţi sportive ca: competiţii, prezentări taekwon-do, tabere şi seminare sportice şi orice altă activitate sportivă.

Următoarea sesiune va fi în luna iunie la care pot participa toţi doritorii de a fi parte la această lucrarea frumoasă de proclamare a Evangheliei prin sport şi pregătirea noilor ucenici de a transmite la oameni de încredere lucrurile învăţate. Pentru mai multe informaţii ne puteţi contacta la numerele de telefon: 494103 sau 286369.

Anunțuri

Un gând despre „A finisat prima sesiune a facultăţii de sport.

  1. Multumesc mult pentru aceasta sesiune. Personal am fost motivat mai mult sa fac misiune acolo unde sunt implicat si sa ajut si pe altii.
    Multumesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s