Fiind într-o ţară musulmană în una din zile am mers împreună cu învăţătorii mei şi cu câţiva prieteni ca să distribuim Noul Testament la ce-a mai mare piaţă din capitala acestei ţări. În timp ce mergeam printre rânduri şi distribuiam Ingil ne-am oprit lângă doi tineri cărora le-am dat câte un Ingil. Unul din ei a luat cu bucurie cartea iar celălalt ne-a întrebat: „avem voie noi musulmanii să citim Ingilul?” În timp ce îi explicam acestui tânăr dacă are voie sau nu să citească Ingilul s-a apropiat un mulo, preot musulman care a intervenit în dicuţie şi ne-a pus o altă întrebare: „Cum dovedeşti că Ingilul este Cuvântul lui Dumnezeu?” Aceste două întrebări şi altelea se întâlnesc foarte des în contextul ţărilor musulmanilor. În continuare aş vrea să dau un răspuns la întrebarea „avem voie noi musulmanii să citim Ingilul?” bazându-ne pe ceea ce spune Cuvântul lui Dumnezeu şi referindu-ne şi la Koran.

Are dreptul un musulman să citească Sfintele Scripturi?

Pentru orice musulman oriunde nu s-ar afla el Koranul rămâne ultima carte sfântă prin care Dumnezeu le-a vorbit iar Biblia încearcă s-o nesocotească şi s-o dispreţuiască. În aproape toate ţările musulmane nu vei putea şi nici nu vei găsi să cumperi Biblia ci dimpotrivă vei auzi declaraţii de felul: nu cumpăra, nu citi pentru că Biblia ar putea să te întoarcă de pe calea cea dreaptă. Motivul pentru care musulmanii spun acest lucru la adresa Bibliei este: acestea nu mai sunt cărţile pe care le-a dat Dumnezeu proorocilor Moisei, David şi Domnul Isus şi pentru că oamenii au denaturat şi au falsificat originalul.

Koranul nu atacă Biblia, Cuvântul lui Dumnezeu ci confirmă veridicitatea lui.

Nicăieri în Koran nu veţi găsi scris că textul Biblic a fost denaturat sau falsificat. Iată ce a spus Muhamad în Koran. Vreau să accentuiezi că referindu-ne la Koran nu înseamnă co o recunoaştem ca şi carte sfântă. Dacă musulmanii respectă această cartea atunci trebuie să respecte şi originalitatea Cuvântului lui Dumnezeu, Biblia. Pentru că Koranul confrimă veridicitatea precedentă a Scripturilor:

  1. Cuvântul lui Dumnezeu nu poate fi schimbat: „nimeni nu poate schimba cuvintele lui Dumnezeu!” (Koran 6:34), şi „…Nu se schimbă cuvintele lui Dumnezeu.”(Koran 10:65(64)
  2. „Noi l-am făcut pe Isus, fiul Mariei, să meargă pe urma lor, întărind Thora, care era în mâinile lor şi le-am dat Evanghelia în care este îndreptare şi lumină şi adeverire pentru Thora.” (Koran 5:50 (46)
  3. Koranul întăreşte adevărul Sfintelor Scripturi scrise înainte de el: este o adeverire a celor premergătoare şi o tâlcuire a Scripturii – nu este îndoială în el – din partea Domnului veacurilor.” (Koran 10:38(37))
  4. Musulmanilor de asemenea li s-a scris să se adreseze după ajutor creştinilor, celor ce studiază Sfintele Scripturi: „iar dacă stai la îndoială cu privire la ceea ce ţi-am trimis Noi, întreabă pe cei ce au citit Scripturile, înaintea ta.” (Koran10:94)
  5. Mai mult decât atât, Muhamad cheamă pe toţi să se încredinţeze în Sfintele Scripturi: „O, voi, cei ce aveţi Scriptura, voi nu vă sprijiniţi pe nimic, până ce veţi împlini Thora şi Evanghelia şi ce vi s-a trimis de la Domnul vostru.” (Koran 5:72)
  6. Şi în cele din urmă citim porunca lui Muhamed de a crede în Scripturi trimisă lui Moisei, proorocilor şi lui Isus Hristos: Credem în Dumnezeu şi în ceea ce ni s-a trimis nouă şi s-a trimis lui Avraam, Isaac, Iacov şi seminţiilor şi ce s-a dat lui Moise, lui Isus şi profeţilor din partea Domnului lor. Nu facem deosebire cu vreunul din ei: sîntem doar moslemi.” (Koran 3:78)

Toate aceste texte de mai sus ne arată că Koranul nu condamnă Sfinta Scriptură şi nici nu pună la îndoială autenticitatea ei şi veridicitatea ei ci dimpotrivă ne îndeamnă s-o citim şi s-o împlinim. Toate aceste texte le-am folosit pentru ca să arăt că Koranul porunceşte unui musulman să citească Sfintele Scripturi, Thora, Proorociii şi Evanghelia Domnului Isus Hristos.

Cuvântul lui Dumnezeu este şi rămâne acelaşi ieri, azi şi în veci vecilor.

Iată ce spune apostolul Pavel în a 2-a Epistolă către Timotei despre autenticitatea Sfintelor Scripturi: „Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.” (2 Tim.3.16-17)

Deci TOATĂ Scriptura, orice iotă şi orice frântură din această carte a fost inspirată de Dumnezeu, Duhului lui Dumnezeu a mânat pe cei ce au scris Cuvintele lui Dumnezeu şi apostolului Petru ne confrimă lucrul acesta în a 2 Petru 1:21:

„Căci nici o proorocie n-a fost adusă prin voia omului; ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, mânaţi de Duhul Sfînt.”

Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri, pătrunde până acolo că desparte sufletul, şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simţirile şi gândurile inimii. De aceea trebuie să cercetăm Scripturile pentru că în ele avem viaţă veşnică prin credinţă în Domnul Isus Hristos. Atunci când nu studiem Cuvântul lui Dumnezeu ne rătăcim de la adevărul lui Dumnenezeu care ne învaţă, ne mustră, ne îndreaptă şi ne dă înţelepciune în neprihănire, ne dă înţelepciune pentru mântuirea noastră prin credinţă în Cuvântul care a fost de la început cu Dumnezeu, şi care este Dumnezeu.

Iată ce spune dar Psalmistul: „Cine nesocoteşte Cuvântul Domnului se pierde, dar cine se teme de porunca este răsplătit.

Anunțuri

Un gând despre „Are dreptul un musulman să citească Sfintele Scripturi?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s